Cel mai cunoscut interlop din judetul Alba, Raul Rus zis "Pricu", condamnat definitiv luna trecuta la 5 ani si 6 luni inchisoare si fugit din Romania de sapte ani, a fost retinut la intrarea in tara si incarcerat la Penitenciarul Arad, transmite Agerpres.

Barbatul a fost prins la doua zile dupa ce a postat pe o retea de socializare ca este "satul" sa tot fuga si sa nu fie prins si, in consecinta, a anuntat ca se intoarce in tara.

"Sunt satul sa tot fug si voi sa nu ma gasiti... Asa ca m-am hotarat sa vin acasa (...). Sa stie lumea ca vin acasa nu sa vad la stiri ca am fost prins (...). Dreptatea nu mi-o da nimeni, mi-o fac eu!", a scris Raul Rus in 14 martie pe pagina sa de Facebook, unde, de-a lungul timpului, a postat fotografii cu el prin diverse tari.

Surse oficiale au confirmat vineri pentru Agerpres ca Raul Rus a fost retinut joi de politistii de frontiera la intrarea in tara, fiind escortat la Penitenciarul Arad. Pe numele lui Rus exista un mandat european de arestare preventiva si mandat de urmarire internationala.

Barbatul a plecat din tara cu putin timp inainte de destructurarea unui grup infractional din care a facut parte. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat, luna trecuta, la 5 ani si 6 luni inchisoare in asa-numitul dosar "Prostituate pentru VIP-uri".

Raul Rus a mai fost condamnat penal, el fiind implicat si in asa-numitul "sex gate", un scandal izbucnit la Alba Iulia in 2003. Atunci, o minora a sustinut ca ar fi fost obligata de Pricu sa intretina raporturi intime cu politicieni, oameni de afaceri, magistrati si politisti din localitate.