Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat joi ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu i-a cerut demisia la intalnirea pe care au avut-o miercuri, iar discutia a fost "foarte clarificatoare si pozitiva, ceea ce este un fapt bun", potrivit News.ro.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"A fost o discutie profesionala, constructiva si foarte clarificatoare, pozitiva, ceea ce este un fapt bun. Altceva nu pot sa va spun", a spus procurorul general joi dimineata, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca ministrul Justitiei i-a cerut demisia sau daca i s-au facut reprosuri, Lazar a spus: "Nu. Va fi o evaluare care va fi comunicata peste cateva zile si gasesc ca este rezonabil acest fapt".

Procurorul general participa joi la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, care discuta, printre altele, si doua rapoarte ale Inspectiei Judiciare, unul vizand verificarea masurilor luate de procurori si conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public in vederea solutionarii dosarelor mai vechi de cinci ani de la data sesizarii si celalalt avand ca obiect "verificarea respectarii la nivelul Ministerului Public a Ghidului privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media".