Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT) Cluj-Napoca a lansat, miercuri, un apel catre clujeni, de a oferi institutiei pancartele si pozele de la proteste, pentru a fi incluse in Colectia de istorie contemporana, informeaza Agerpres.

Proteste la ClujFoto: Actualdecluj

Purtatorul de cuvant al MNIT, Ioana Savu Gruita, initiatoarea demersului, a spus ca protestele sunt un moment important din istoria recenta a Romaniei.

"Zilele acestea, in Romania se scrie istorie. MNIT doreste sa documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Facem apel la clujeni sa nu arunce pancartele cu mesajele scrise si, in momentul in care protestele inceteaza, sa le aduca la muzeu. De asemenea, cei care au fotografii pe suport digital si care au surprins momente cheie ale manifestatiilor sunt invitati sa le aduca. Toate aceste materiale urmeaza sa faca parte din Colectia de istorie contemporana a muzeului, pentru ca dorim sa ne asiguram ca acest moment important din istoria recenta a Romaniei va fi bine reprezentat in colectiile muzeului nostru", a mentionat Ioana Savu Gruita.

Ea a mai afirmat ca materialele adunate vor fi incluse si in expozitii temporare, la fel cum au fost organizate expozitii si cu afise electorale folosite la alegeri.