Familia politistului Bogdan Gigina, mort in accidentul din luna octombrie 2015, in timp ce deschidea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, cere despagubiri de trei milioane de euro, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

Politistul Bogdan GiginaFoto: Politia Romana

Sursele au declarat pentru Mediafax ca familia politistului a solicitat despagubiri de trei milioane de euro pentru tragedia produsa.

Gabriel Oprea a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul impus pe avere in dosarul mortii politistului Gigina, din acelasi motiv fiind chemati fiica si fiul fostulului ministru, dupa ce Oprea ar fi trecut o parte din bunuri pe numele fiului.

Pe 14 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. In prima faza, cererea a fost trimisa Senatului Romaniei insa plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul Romaniei, astfel ca procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresata lui Klaus Iohannis, potrivi legii raspunderii ministeriale.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca "incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere".

Gabriel Oprea, in calitate de ministru, realiza in medie cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere, numarul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale", explica DNA.