Uriasul parc din Ploiesti deschis la final de mai cu cateva zile inainte de alegeri a ramas puternic nefinisat si la sase luni de la inaugurare. In weekend parcarea este goala si, desi buruienile care impanzisera parcul in vara au mai fost inlaturate, peisajul este dezolant din cauza sutelor de pomi care s-au uscat. Primaria a avut in noiembrie o actiune de plantare de pomi, insa pentru a salva parcul mai sunt multe de facut.

Alee din Parcul Municipal VestFoto: Hotnews

Parcul a fost inaugurat oficial la final de mai si era clar nefinisat, cel mai grav lucru fiind ca nu exista umbra, desi in teorie s-a lucrat cativa ani la proiect si ar fi fost timp ca unii pomi sa creasca.

La final de august totul era in paragina, aleile erau napadite de bururieni, la fel si mesele de ping-pong, iar primaria nu gasea oameni pentru a-i angaja. Ca lucrurile nu sunt deloc ok o arata si faptul ca investitia a ajuns si in "vizorul" DNA.

Acum situatia nu prea s-a schimbat in bine, singurele aspecte pozitive fiind ca buruienile au fost inlaturate in mai multe locuri, iar primaria a organizat pe 19 noiembrie o actiune de plantare a 700 de arbori si arbusti.

"Sambata (n. r. 19 noiembrie) vom demara programul ᅡPlantam viitor verdeᅡ, dupa ce in ultimele zile am facut o serie de lucrari pregatitoare. Perioada propice pentru plantari este intre 1 noiembrie si 31 martie, singura conditie fiind de a nu avea pamantul inghetat. Dorinta mea este sa nu transformanm aceasta actiune intr-una politica, de altfel am si transmis un mesaj, explicand foarte clar ca nu vreau sa vad picior de politician acolo",, spunea pe 14 noiembrie primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, citat de ziarul Telegrama.

In cele doua ore cat ne-am plimbat sambata si duminca (pe o temperatura decenta pentru luna aceasta, 7 grade, am vazut in total vreo 20 de oameni care se plimbau in uriasul parc.

Investitiile totale pentru Parcul Municipal Vest, situat langa gara din partea de vest a orasului, au fost de 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Insa fiindca termenul de finalizare nu a fost respectat, Primaria a platit lucrarile de dupa acel termen, in valoare de 22 milioane lei.

Era mare nevoie de parcuri in Ploiesti, orasul avand un singur parc mare si umbros, langa Sala Olimpia, restul fiind parcuri mici raspandite in diverse cartiere si in centru. Ploiestenii au asteptat cu interes deschiderea marelui parc "de dupa linii" si multa lume a fost dezamagita la deschidere din cauza ca foarte multe lucruri erau in neregula. Acum, la sase luni de la inaugurarea oficiala, parcul nu prezinta interes pentru ploiesteni fiindca nu ofera mai nimic.

Mai este inca o uriasa problema. Pentru ca in zona sunt lucrari, drumuri de acces catre parc nu prea exista si transport in comun nici atat. Pentru cei care merg pe jos exista varianta deloc usoara de a traversa sinele de cale ferata de pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti langa supermarketul Lidl, de a merge apoi pe un drum prafos si apoi inca un sfert de ora pe aleile parcului.

O varianta ceva mai scurta este sa mergi prin tunelul de la Gara de Vest, sa sari apoi peste doua linii de cale ferata si sa intri in parc printr-o spartura din gard, solutia fiind buna pentru cei care vin cu autobuzul la statia de la Gara de Vest. Insa aceasta varianta nu este pentru cei care vin cu copii mici.

Si cu masina accesul este complicat si implica ocol de cativa km fiindca nici noul pasaj ce trece peste liniile de cale ferata si va lega zona Garii de Vest de Centura, nu este gata - si nici nu va fi mai repede de cateva luni.