Politistii de frontiera din sectorul Deta - I.T.P.F. Timisoara au depistat 17 cetateni sirieni, care au incercat sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.

Duminica, in jurul orei 07.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta impreuna cu politisti din cadrul Politiei Deta si jandarmi din cadrul Jandarmeriei Deta au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat in zona de frontiera un grup format din 17 persoane, cetateni straini care nu isi justificau prezenta in zona.

Cei in cauza, 6 barbati, doua femei si 9 copii, au fost condusi la sediul sectorului, pentru cercetari. In urma primelor verificari s-a stabilit ca sunt cetateni din Siria, au varste cuprinse intre 2 si 50 de ani si nu aveau documente asupra lor, in momentul retinerii. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei si s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste camp.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cetatenii sirieni urmand sa fie preluati de o echipa operativa din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis.

Si sambata, in jurul orei 05:30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au depistat, la aproximativ 10 metri de frontiera cu Serbia, un cetatean turc si un cetatean sarb, in varsta de 18, respectiv 51 de ani. Cetateanul turc a declarat ca a recurs la aceasta metoda pentru ca nu detinea viza valabila pentru a intra in Romania, respectiv a calatori in spatiul Schengen, iar cetateanul sarb era calauza acestuia.

In cauza, fata de cetateanul turc s-a luat masura cercetarii sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar fata de cetateanul sarb, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dipus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva, pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.