Politia Rutiera anunta ca, in ultimele 24 de ore, cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte 23 au fost ranite in urma accidentelor rutiere, cauzate in principal de neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Ministrul de Interne, Cristian David, a facut apel la agentii de circulatie aflati in trafic sa ia masurile necesare pentru ca circulatia sa se desfasoare in conditii normale. Totodata, ministrul David le-a cerut conducatorilor auto sa respecte regulile de circulatie, pentru evitarea evenimentelor neplacute.

Potrivit Radio Romania Actualitati, un grav accident de circulatie in care a fost implicata si o ambulanta a avut loc azi-noapte, pe DN 17, intre Beclean si Dej. Ambulanta - o Dacie Break veche, ce urma sa fie casata la 1 ianuarie, s-a ciocnit frontal cu un autoturism. Cei doi soferi si un pasager au murit, iar alti doi tineri sunt in stare grava la spital. Potrivit martorilor, soferul ambulantei ar fi pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens. Medicii spun ca toti tinerii din autoturism erau in stare de ebrietate, iar carosabilul era acoperit de polei.

Un alt accident, langa Harsova, s-a soldat cu zece raniti. Un microbuz plin cu calatori s-a rasturnat din cauza unui Oltcit care, in timp ce era remorcat de o Dacie, a intrat pe contrasens.