Peste 1000 de jandarmi vor fi mobilizati in Capitala pentru asigurarea ordinii publice, deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor, precum și pentru menținerea unui climat de siguranțăîn imediata apropiere a Arenei Naționale, unde vineri de la ora 21.45 are loc meciul Romania-Polonia.

"Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine și siguranță publică pentru buna desfășurare a acestei competiții sportive internaționale", arata un comunicat al institutiei.

"În cadrul dispozitivului de ordine publică, se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaționare cu suporterii echipei oaspete. Aceștia vor fi sprijiniți de șase ofițeri de poliție polonezi — specializați în gestionarea competițiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române. De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialiști din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărți suporterilor polonezi flyere în limba engleză și poloneză cu principalele recomandări din legislația națională referitoare la desfășurarea competițiilor sportive", anunta sursa citata.