Secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Badescu, a declarat ca preluarea in 2019 de catre Romania a presedintiei rotative a UE prezinta mai multe oportunitati, printre care consolidarea capacitatii administrative, propulsarea pe agenda UE a unor teme proprii, dar si finalizarea negocierilor cu Marea Britanie pentru Brexit.

"Orice presedintie isi intareste aceasta capacitate administrativa pe o perioada temporara, pe o perioada scurta de pregatire si de exercitare, dar va fi o oportunitate de perfectionare a expertilor pe care ii avem in administratie si de a aduce alti specialisti in administratia publica romaneasca", a declarat vineri Cristian Badescu la o dezbatere organizata de centrul InfoEuropa.

"Sper ca apropierea presedintiei va pune subiectele europene mai mult si mai vizibil pe agenda dezbaterii publice si vom angaja mai multa energie la nivel politic in dezbaterea lor. E o oportunitate ca Romania sa-si faca cunoscuta viziunea sa cu privire la modul in care trebuie sa evolueze in viitor intr-un context extrem de provocator", a spus Badescu.

El a vorbit si despre posibila incheiere a negocierilor UE - Marea Britanie pentru Brexit exact in timpul presedintiei romane, ceea ce va da posibilitatea Bucurestiului sa puna pe agenda si prioritatile sale.