Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, i-a indemnat pe romani sa mearga la vot pe 11 decembrie, adaugand ca spera sa se voteze pentru o guvernare care "se bazeaza pe competenta si care are integritate". Hans Klemm spune ca Romania "este parte a democratiei", iar pentru ca democratia "sa infloreasca" depinde de participarea cetatenilor in guvernare, acest lucru fiind posibil prin exercitarea dreptului la vot, potrivit News.ro.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Ma adresez dumneavoastra, ca cetateni ai Romaniei, care pe 11 decembrie vor merge la vot. Romania este parte a democratiei, la fel ca Statele Unite ale Americii, iar ca democratia sa infloreasca depinde de participarea cetatenilor in guvernare. Cea mai simpla cale de a lua parte la guvernare, la crearea unui guvern competent si integru este de a merge la vot. Asa ca, va rog sa va exercitati dreptul si sa votati pe 11 decembrie", le-a spus ambasadorul Statelor Unite studentilor craioveni.

El a adaugat ca romanii ar trebui sa isi indrepte votul pentru o guvernare "care are integritate": "E foarte important pentru Romania sa voteze pe 11 decembrie si speranta mea este sa voteze pentru o guvernare care se bazeaza pe competenta si care are integritate", a incheiat Hans Klemm.