Federatia Sindicala Hipocrat a anuntat ca de luni va declansa o serie de proteste. Pana pe 14 octombrie, cadrele medicale membre ale federatiei vor purta banderole albastre.

"Initiem un demers care ar trebui sa continue cu intrevederi la care sa se discute aplicat, pentru prezentarea revendicarilor si solutionarea lor. Am persevarat in actiunile noastre si consideram ca trebuie sa gasim solutiile potrivite pentru o situatie care a generat o stare de confuzie si revolta. In caz contrar, asa cum am anuntat deja, notificam autoritatile cu privire la deschiderea conflictului de munca", afirma Ion Cotojman, presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat,intr-un comunicat de presa.

Concret, protestatarii le cer autoritatilor emiterea de urgenta a modificarilor Ordinului Ministrului Sanatatii, privind motivarea medicilor. Totodata mai vor o salarizare unitara a personalului medical si crearea unui cadru legal pentru admiterea in invatamantul superior a asistentilor medicali.

Calendarul protestelor include actiuni de pichetare si intreruperea temporara a activitatii, in intervalul 17 ¬ 21 octombrie si declansarea grevei generale din 31 octombrie.