Doi cetateni sarbi acuzati ca in 30 septembrie au ajutat 11 migranti sa treaca ilegal granita in Romania au fost prinsi de catre politistii de frontiera de la Jimbolia, judetul Timis, in prezent cele doua calauze fiind arestate preventiv la Timisoara, relateaza News.ro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, politistii de frontiera de la Jimbolia, judetul Timis, au depistat doi cetateni sarbi despre care existau indicii ca s-au implicat in trecerea ilegala peste frontiera, in data de 30 septembrie, a unui grup de 11 migranti.

"In data de 30.09.2016, in urma depistarii in zona de competenta a Sectorului P.F. Jimbolia a unui grup de 11 migranti in timp ce incerca sa intre ilegal in tara noastra, politistii de frontiera au extins verificarile in zona si, in urma cercetarii terenului, au identificat pe o comunicatie din apropierea granitei cu Serbia un taximetru cu numere de inmatriculare sarbesti care se afla in stationare. La volanul autoturismului se afla cetateanul sarb P. Milorad, in varsta de 61 ani. Existand suspiciuni cu privire la prezenta in zona, soferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificari", se arata in comunicat.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca acesta era implicat in calauzirea grupului de migranti depistat in 30 septembrie, iar in urma extinderii cercetarilor a reiesit ca in acest caz a fost implicat si alt cetatean sarb, O. Slobodan, in varsta de 63 de ani, care a fost ulterior identificat intr-o statie PECO din Jimbolia.

"Cei doi sarbi au racolat migrantii din Belgrad, i-au transportat pana in apropierea frontierei cu Romania si i-au indrumat sa treaca ilegal frontiera, urmand sa ii preia de pe teritoriul Romaniei si sa-i transporte spre Ungaria", se mai arata in comunicat.

Cetatenii sarbi sunt cercetati pentru trafic de migranti, cazul fiind preluat de catre un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care a emis pe numele celor doi ordonanta de retinere pentru 24 de ore, ulterior fiind luata masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile.

In 30 septembrie, in jurul orei 00.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Jimbolia, impreuna cu jandarmii, au depistat, in vegetatia din apropierea localitatii Jimbolia, 11 persoane (opt barbati, o femeie si doi copii). Acestia nu aveau documente de identitate asupra lor, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca sunt opt cetateni sirieni, un irakian, un sudanez si un palestinian, adultii au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, iar unul din cei doi copii are cateva luni si celalalt, doi ani.

La cercetari, migrantii au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Cele 11 persoane sunt cercetate pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, fiind predate Servicului de Imigrari Judetean Timis. Totodata, au fost contactate autoritatile sarbe pentru punerea in aplicare a acordului de readmisie.