Realitatea augmentata, utilizata si de jocul-fenomen Pokemon Go, este exploatata foarte serios de un antreprenor ungur. Akos Maroy face ochelari pentru ghidarea pilotilor de avioane si a convins Comisia Europeana sa-i finanteze start-upul cu 1,1 milioane euro, fonduri nerambursabile. Ochelarii Aero Glass, cu realitate augmentata, vor contribui la reducerea riscurilor din aviatie, dupa cum spune omul de afaceri.

Urmareste un video-reportaj filmat la Budapesta, cu Akos Maroy si Aero Glass:

Video realizat cu echipament Nikon

---

In spatele castelelor Budapestei, care iau ochii turistilor, strazile de pe malul stang al Dunarii fac loc si cladirilor cu aspect industrial, din caramida, marturie a vechii traditii a mestesugarilor si meseriasilor unguri, de la breslele medievale pana la fabricile de azi.

Pe o strada nu departe de Castelul Buda l-am gasit pe Akos Maroy (42 de ani), cunoscut in Ungaria ca antreprenor in serie. Absolvent de "Calculatoare" la Universitatea din Szeged, Akos munceste de 20 de ani ca sofware developer si s-a implicat, de-a lungul vremii, in mai multe firme si proiecte. Cea mai importanta este EU Edge, o compaie de IT si servicii, axata pe outsourcing, pe care a deschis-o in 2005.

Vezi continuarea reportajului pe StartupCafe.ro

----