Funeraliile Reginei Ana. Mai multi oficiali romani si straini, asteptati miercuri la Castelul Peles pentru prezentarea condoleantelor. Seara, trupul reginei va fi depus la Palatul Regal din Bucuresti
La Peles sunt aspteptati si reprezentanti ai presedintiei Republicii Moldova, membri ai Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor doua tari. Urmeaza sa prezinte condoleante si reprezentanti ai Academiei Romane si ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si din partea altor culte.
Pana miercuri, la ora 18.30, sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana ramane in Holul de Onoare al Castelului Peles unde publicul nu are acces.
Miercuri seara sicriul va fi adus la Bucuresti si depus la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, in Sala Tronului. La sosire, va avea loc un scurt ceremonial militar si religios, in jurul orei 20.45, in prezenta principesei mostenitoare Margareta si a familiei regale. Vor lua parte ierarhi ai Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe Romane. Evenimentul va avea caracter privat. Publicul nu va avea acces in Sala Tronului.
Dar, toti cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu reginei o vor putae face joi si vineri intre orele 8 - 22, la Sala Tronului de la Palatul Regal unde intrarea este libera.
Slujba de inmormantare a Reginei Ana care a murit in 1 august intr-un spital din Elvetia, este programata pentru sambata, la ora 15.00, in Noua Catedrala de la Curtea de Arges. Regele Mihai, aflat in Elvetia, nu va participa, din motive de sanatate.
Carti de condoleante sunt deschise la Castelul Peles, la Palatul Regal din Capitala si la Palatul Elisabeta. Acestea sunt la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Prin analogie cu regina Ana, ca tu sa fii numit pilot de Formula 1 ar fi trebuit sa fi fost partenerul de viata al lui Schumacher. Norocul nostru a fost ca Schumacher a avut cu totul alte preferinte in viata personala.
La fel si cu Revolutia din Decembrie 1989. Timp de 25 de ani a fost folosita ca arma electorala anti-PSD (pe buna dreptate) iar cei care au murit in Revolutie erau vazuti eroi. Acum, in decembrie 2015 nici macar nu au fost comemorati, ba mai mult, comentariile HotNews erau pline de oameni care ridiculizau revolutia, ba chiar spuneau ca nu a fost nimic.
Ce s-a intamplat cu HotNews? De ce cititorii si-au schimbat parerile? O sa ajunga zona de comentarii plina de elogii pentru Ilici sau Nastase? Sau e doar o ipocrizie generala? (sper sa imi publicati comentariul, chiar daca ma refer la comentariile generale)
Bine ca nu-i cara sicriul prin toata Romania.
Deja m-am plictis de subiectul asta, si pana o baga-n groapa mai e....