Cinci copii aflati in vacanta la mare, intr-un hotel din statiunea Venus, au primit tratament medical de specialitate dupa ce au fost diagnosticati sambata cu toxiinfectie alimentara, anunta Agerpres. Potrivit directorului Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, copiii care au reclamat simptome specifice toxiinfectiei alimentare sunt cazati la un hotel cu servicii all inclusive, dar cazul in sine nu exclude posibilitatea ca la baza imbolnavirii sa fie consumul alimentelor pe plaja, de la comerciantii ambulanti.

'Ieri am avut o reclamatie la hotelul Mera. Ne-am deplasat acolo, dar era curat si alimentele erau cu data de valabilitate la termen. S-ar putea, la fel de bine, sa fie vorba si de factori externi. Sa fi consumat pe plaja, de la comerciantii ambulanti pe care este greu sa-i identifici. Am sesizat si politia si ni s-a promis ca vor face razii in aceasta zona. Cauza a peste 50 % din din astfel de imbolnaviri pe litoral este comertul ambulant. (...) La fel, este posibil si ca cineva din personalul restaurantului sa aiba o problema, un microb', a afirmat Paul Anghel.

Noile cazuri de toxiinfectie au survenit la doar o saptamana dupa ce alti 15 turisti, ce-si petreceau vacanta la acelasi hotel, au fost diagnosticati si spitalizati cu toxiinfectie alimentara.