In cadrul unei actiuni, in 3 zile, politistii au aplicat peste 6.000 de sanctiuni pentru abateri ale pietonilor si aproape 1.000 pentru neacordarea prioritatii de trecere de catre conducatorii auto, au constatat 253 de infractiuni si au retinut aproape 1.700 de permise de conducere, informeaza Politia Romana.

Trecere de PietoniFoto: 0-100.ro

In perioada 20 - 22 iulie a.c., sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au desfasurat actiuni in trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati pietonii.

Activitatile i-au avut in vedere pe pietonii care nu respecta normele rutiere, dar si pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara.

La actiune au participat 1.896 de politisti, dintre care 1.113 de la structurile de politie rutiera si 783 de la ordine publica.

Astfel,in doar 3 zile, au fost constatate 6.062 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, in 3.063 de cazuri politistii aplicand avertismente scrise, scopul fiind constientizarea pietonilor asupra consecintelor unui comportament rutier imprudent.

De asemenea, 970 de conducatori auto au fost sanctionati pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Politistii rutieri au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 1.699 de permise de conducere, dintre care 973 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

In cadrul actiunilor, au fost constatate 253 de infractiuni, 181 fiind la regimul circulatiei pe drumurile publice.