Theresa May si Boris Johnson anunta amandoi joi ca vor candida pentru a deveni seful Partidului Conservator, fiecare sustinand ca este candidatul unificator de care Marea Britanie are nevoie drept prim-ministru dupa referendumul care a creat disensiuni in Regat, scrie The Guardian.

Boris JohnsonFoto: Wikipedia

11.43Secretarul britanic pentru justitie, Michael Gove, a facut joi un anunt surpriza, ca va candida si el pentru a deveni urmatorul sef al Partidului Conservator

Theresa May, ministru de interne, a fost prima care isi va face cunoscute intentiile, spunand ca UK are nevoie sa fie “o tara care lucreaza nu pentru putinii privilegiati ci pentru fiecare dintre noi”.

In discurs a mentionat si una dintre slabiciunile candidaturii ei, aceea ca a sprijinit tabara pierzatoare, cea pro-europeana, anuntand ca va pune unul dintre lideri eminenti ai taberei Leave ca sef al noului departament pentru Brexit.

“Postul (de sef al partidului) este acum despre unificarea partidului, despre unificarea tarii si negocierea celui mai buna acord posibil pentru Marea Britanie”, potrivit acesteia.

Boris Johnson care este considerat principalul candidat la sefia partidului dupa ce a condus campania Leave, isi va face propria declaratie inainte de pranz, cu doar jumatate de ora inainte de termenul limita pentru depunerea candidaturilor.

Fostul primar al Londrei se va prezenta ca pe un invingator si un unificator, capabil sa faca apel la oameni din toata tara, dupa ce a condus cu succes campania pentru parasirea UE.

El va sublinia increderea sa in mobilitate sociala si conservatorism caritabil, semnaland ca vrea sa-si dovedeasca sustinerile din timpul campaniei pentru referendum, ca vrea sa sprijine oamenii obisnuiti, nu elitele.