Eusebiu Veteleanu (PER) a fost ales duminica viceprimar cu atributii de primar in Ramnicu Valcea, primind 19 voturi dintr-un total de 23, acesta urmand a ocupa aceasta pozitie pana la clarificarea situatiei primarului ales, Mircia Gutau, invalidat de Judecatorie, transmite Agerpres.

Astfel, duminica s-a intrunit noul Consiliu Local Ramnicu Valcea, in urmatoarea configuratie - 8 consilieri PER, 8 PSD, 4 PNL si 3 ALDE.

Alianta majoritara PER-PSD-ALDE a votat cei doi viceprimari, acestia fiind Eusebiu Veteleanu si Carmen Preda, ambii reprezentanti ai Partidului Ecologist Roman. Cei 4 consilieri ai PNL au votat impotriva.

Dat fiind faptul ca primarul ales, Mircia Gutau, nu a putut sa-si preia mandatul, fiind invalidat de Judecatoria Ramnicu Valcea, tot duminica a fost convocata o noua sedinta de CL, in care Veteleanu a fost votat viceprimar cu atributii de primar, iar social-democratul Vasile Cocos - consilier cu atributii de viceprimar.

In urma alegerilor din 5 iunie, Primaria Ramnicu Valcea a fost castigata de ecologistul Mircia Gutau, insa in cursul saptamanii trecute Judecatoria Ramnicu Valcea a invalidat aceasta alegere, primarul ales facand recurs la decizia instantei.

De mentionat si situatia de incertitudine de la nivelul judetului.Consiliul Judetean Valcea nu s-a putut intruni sambata din lipsa de cvorum, consilierii PNL lipsind de la sedinta convocata de prefectul Radu Renga.