In prezent, din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an, anunta Metrorex vineri, dupa ce ministrul Justitiei Raluca Pruna s-a plans pe reteaua Facebook ca nu a putut merge cu emtroul pentru ca dupa ora 22 nu mai erau deschise caseriile, iar la Piata Victoriei n-a gasit un automat. Metrorex mai anunta ca in cadrul unui contract de modernizare a 41 de statii, vor fi instalate pana la final de 2016 inca 139 de automate de vandut cartele si ca a semnat vineri un contract cu BCR pentru platile cu card in casierii, automate si direct prin modul contactless la turnicheti.

Metroul din CapitalaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Metrorex a transmis vineri ca la acest moment din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an. "Ii asiguram pe toti calatorii nostri ca vom face tot ceea ce este posibil pentru ca tehnologiile moderne sa devina suportul de baza pentru plata rapida si sigura a calatoriei cu metroul", transmite Metrorex.

In acest sens, in cadrul proiectului „Modernizarea instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL. Instalatii control acces” pentru 41 de statii, aflat in derulare si care va fi finalizat la sfarsitul anului 2016, se vor instala un numar de 139 automate noi de vandut cartele (AVC-uri) cu toate facilitatile de emitere carduri magnetice, reincarcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash si plata cu card bancar, astfel incat fiecare acces din cele 41 de statii sa aiba in dotare minim 2 AVC-uri, informeaza operatorul de metrou bucurestean.

Metrorex mai spune ca cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel incat vor da rest la plata cu cash si vor avea posibilitatea de a reincarca cardurile contactless.

De asemenea, Metrorex a semnat vineri un contract cu Banca Comerciala Romana care consta in servicii bancare aferente activitatii comerciale a societatii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vandut cartele si direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless.

"In sensul celor de mai sus, incepand cu luna iulie a.c. vor fi asigurate urmatoarele:

- servicii de instalare a 47 terminale POS in casierii;

- servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vandut cartele;

- servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;

- servicii de configurare a echipamentelor instalate in locatiile mentionate;

- servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta, suport si helpdesk.

Metrorex depune eforturi consistente pentru a oferi un transport civilizat, sigur si confortabil cu metroul. Toate problemele care mai exista isi vor gasi solutii de rezolvare in cel mai scurt timp. Multumim calatorilor pentru intelegere si pentru faptul ca utilizeaza metroul ca mijloc de transport!", a transmis compania de stat.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a acuzat joi seara faptul ca la metroul bucurestean nu se mai vand bilete dupa ora 22.00 si ca nu exista macar automate cu cartele, desi garniturile circula pana mai tarziu.

Pruna spune ca, ajunsa in aceasta situatie, a fost recunoscuta de paznicul Metrorex, care a invitat-o sa sara turnichetul, lucru pe care l-a refuzat, apeland la un prieten care a luat-o cu masina din Piata Victoriei.