Reprezentantii Galleria Mall nu au solicitat Primariei Piatra Neamt autorizatie pentru concertul "Carla's Dream" de vineri seara, oprit dupa ce oamenii au inceput sa lesine din cauza caldurii, a declarat, sambata, pentru Agerpres, primarul interimar Dragos Chitic. Ancheta declansata de autoritati poate duce chiar la inchiderea mall-ului, spune primarul interimar al orasului. Potrivit autoritatilor, mall-ul avea autorizatie ISU ca spatiu comercial, nu pentru organizarea de concerte.

Afisul concertuluiFoto: Galleria Mall Piatra Neamt

"Este o societate comerciala privata care a decis organizarea unui concert in interior. A fost o solutie cel putin neinspirata pentru ca ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primaria Piatra Neamt nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfasurarea concertului. Am dispus Politiei Locale sa efectueze un control, sa verifice autorizatia de functionare si ce prevede aceasta, iar in functie de rezultate vom lua masurile care se impun. Se poate merge pana la inchiderea mall-ului", a afirmat Chitic.

Sublocotenentul Andrei Grancea, purtator de cuvant al ISU Neamt, si Inspectia ISU a demarat o ancheta pentru a constata daca s-au incalcat normele PSI.

De asemenea, Politia Piatra Neamt deruleaza o ancheta in urma reclamatiei depuse de managerul Carla's Dream cu privire la conditiile improprii in care a avut loc concertul. Membrii formatiei sustin ca ei au fost cei care au oprit concertul dupa ce au vazut ca doua persoane au lesinat din cauza caldurii. Oficialii ISU spun insa ca ei, alaturi de organizatori, au oprit concertul.

Pe de alta parte, reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt au precizat ca intrarea la concertul Carla's Dream a fost libera si nu s-au asteptat la un aflux atat de mare de spectatori. Potrivit acestora, spectacolul a fost organizat in interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine.

Reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt spun ca au solicitat oficial prezenta la eveniment a unor reprezentati ai ISU, Jandarmeriei, Politiei si Ambulantei. Ei sustin si ca au fost deschise toate instalatiile de aer conditionat si geamurile de la etaj, dar nu au mai facut fata numarului mare de spectatori.

La concertul Carla's Dream au fost prezenti peste 2.000 de oameni, marea majoritate copii.

Din cauza caldurii insuportabile, noua persoane au lesinat, iar cinci dintre acestea au fost transportate cu Ambulanta la spital, fara sa ramana internate.