Ministerul Educatiei Nationale va selecta membrii comisiilor de specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) -for abilitat prin ordonanta promovata in martie de Guvernul Ciolos sa se pronunta pe sesizarile de plagiat- cu sprijinul a 35 de comitete de selectie, cate unul pentru fiecare comisie, formate din 140 de experti din Romania si strainatate. Cei 140 de experti au fost nominalizati de catre o serie de institutii si organizatii reprezentative pentru invatamantul superior si cercetarea stiintifica din Romania, printre care Academia Romana, Consiliul National al Rectorilor si Societatea de Stiinte Matematice din Romania, care au raspuns unui apel lansat in luna martie de catre minister.

Lista expertilor care vor asista Ministerul EducatieiFoto: edu.ro

Ministerul educatiei precizeaza ca a lansat, in data de 18 martie, un apel catre mediul universitar in vederea nominalizarii de membri care sa faca parte din comitetele de selectie a viitorilor membri in cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU.

Au raspuns apelului Academia Romana, Consiliul National al Rectorilor, Prezidiul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, Asociatia "Ad Astra", Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Societatea Romana de Fizica, Societatea de Geografie din Romania, Societatea de Stiinte Biologice din Romania, Societatea Sociologilor din Romania, Societatea de Stiinte Istorice din Romania, Societatea Romana de Filosofie din Romania si Societatea de Stiinte Filologice din Romania.

Cele 35 de comitete de selectie vor sprijini Ministerul Educatiei in procesul de selectie a membrilor comisiilor de specialitate ale CNATDCU, din cei peste 1.000 de experti care au aplicat individual prin portalul Brainmap.

Cei 140 de experti nominalizati, din Romania si strainatate, urmeaza sa fie numiti in aceste comitete prin ordin al ministrului Educatiei, in cursul saptamanii viitoare.

Comitete Selectie Comisii CNATDCU