Peste 900 de reprezentanti ai politiei, fiscului si vamii din Germania au facut un raid in cel mai mare bordel, acuzand legaturile cu banda de motociclisti “Ingerii Iadului” (Hells Angels) si arestand cinci persoane, scrie The Guardian.

Raid in cel mai mare bordel din GermaniaFoto: captura euronews

Ei au retinut doi manageri ai asa numitului club pentru sauna nud Artemis si patru “madame” in raidul in care au gasit 117 de lucratoare sexuale si peste 100 de clienti.

Prostitutia este legala in Germania, dar politia acuza ca acest bordel dintr-un complex cu patru etaje s-a constituit intr-u sistem “brutal si ilegal” si ca exploateaza in mod dur femei dependente.

Cei retinuti in raid sunt acuzati de frauda fiscala si neplata contributiilor sociale, a spus politia, care investigheaza si un posibil trafic de persoane.

Cele mai multe femei sunt din estul Europei, Rusia si din cateva tari din Orientul Mijlociu.

"Ingerii Iadului” ar fi fost cei care procurau femei pentru club in schimbul unor favoruri, inclusiv intrare gratuita, a spus procurorul Sjors Kampstra.

Politia a actionat dupa ce o lucratoare a facut dezvaluiri cand a fugit si si-a parasit fostul partener, un membru Hells Angels, despre care spune ca a maltratat-o.

Anchetatorii se concentreaza pe acuzatiile de evaziune fiscala, “asa cum s-a facut si cu Al Capone”, a spus procurorul-sef din Berlin, Andreas Behm.

Prin neplata contributiilor sociale, clubul ar fi pagubit bugetul cu 17,5 mil. euro, in afara de presupusa evaziune fiscala.

Politia a anuntat ca a confiscat 6,4 mil. euro, bani gheata, masini si proprietati, inclusiv 12 apartamente.