Universitatea Politehnica din Bucuresti a amanat ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, la solicitarea Patriarhiei Romane, anunta Mediafax.

Ceremonia, care era programata sa aiba loc joi dimineata, a fost amanata pentru o alta data, care va fi comunicata ulterior de catre reprezentantii Bisericii Ortodoxe.

Universitatea Politehnica din Bucuresti urma sa acorde, joi, titlul de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, potrivit unui anunt al universitatii.

"Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o recunoastere simbolica a activitatii Preafericitului Parinte, activitate prin care a sustinut permanent educatia romaneasca si care a adus o contributie semnificativa in asumarea rolului Bisericii in institutiile si unitatile de invatamant, pentru asigurarea continuitatii in credinta stramoseasca", se mai arata in comunicat.

Potrivit agentiei Agerpres, care citeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane, Patriarhul Daniel nu a participat joi 'din motive personale' la aceasta ceremonie.

"Din motive personale, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel nu a putut participa la eveniment, dar exprima recunostinta Universitatii Politehnica pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa ca simbol al cooperarii dintre Universitate si Biserica", precizeaza sursa citata.