Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri arestarea provizorie, in vederea extradarii, a Anei Maria Nedelcu, acuzata ca si-a rapit copilul nascut in Canada si l-a adus in Romania, transmite Agerpres.

"Admite cererea de arestare provizorie formulata de Parchetul de pe langa CAB. In baza art. 43 alin. 3 din Legea nr. 302/2004 republicata, dispune arestarea provizorie in vederea extradarii catre autoritatile judiciare din Canada a persoanei solicitate Nedelcu Ana Maria, pe o perioada de 30 de zile, de la data efectivei arestari. Cu drept de contestatie", se arata in decizia instantei.

In evidentele Parchetului a fost inregistrata pe 23 martie o adresa a Ministerului Justitiei avand ca obiect cererea de extradare formulata de autoritatile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetatean roman, urmarita penal de autoritatile canadiene pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, fapta prevazuta de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani.

In documentele transmise de statul canadian a fost descrisa fapta savarsita de Ana Maria Nedelcu, constand in aceea ca, in 2014, aceasta a plecat in Romania impreuna cu copilul sau minor, incalcand ordinul de custodie emis de catre o instanta canadiana, ordin prin care drepturile parintesti privind pe minor erau exercitate de catre ambii parinti.

Procurorii arata ca fapta retinuta are corespondent in legislatia penala romana in infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa inchisorii de la o luna la 3 luni sau amenda.

Cazul femeii a fost larg dezbatut in presa din Romania. Ana Maria Nedelcu sustine ca, in anul 2001, a emigrat in Canada si s-a stabilit in Montreal, iar in 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicana, cu care a avut un baietel pe nume Anthony. Ea mai spune ca s-a despartit de barbat inainte de a naste, deoarece acesta nu avea un loc de munca, era violent si o batea.

In anul 2013, Ana Maria Nedelcu sustine ca a primit o oferta de munca in Toronto, astfel incat a decis sa se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obtinut in instanta tutela comuna, iar peste un an femeia a decis sa plece in Romania, dupa ce copilul i-a relatat ca a fost lovit in mai multe randuri de tatal lui.