Contractul pentru constructia unui memorial Colectiv in Parcul Lumea Copiilor, din Capitala, va fi reziliat, dupa ce Corpul de Control al Primariei Sector 4 a descoperit nereguli in procedura de atribuire si in modul de derulare a lucrarilor, au declarat oficiali din primarie pentru Mediafax.

Monument Colectiv 3Foto: Hotnews

Primaria sectorului 4 a suspendat lucrarile la Memorialul Colectiv, iar primarul interimar al sectorului, Daniel Baluta, a decis suspendarea conducerii Directiei Administrare Parcuri si Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. Ansamblul va fi compus din 64 de ciresi japonezi si mai multe alei.

Primaria Sector 4 a incheiat un contract cu S.C. Euroconstruct Group S.R.L. in valoare de 385.686,00 lei, pentru constructia memorialului Colectiv. Contractul va fi reziliat dupa ce Corpul de Control a cuprins intr-un raport o serie de nereguli descoperite, in urma verificarilor, in modul de atribuire si in derularea lucrarilor, au declarat oficiali din Primaria Sectorului 4, pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, una din neregulile constatate de Corpul de Control este aceea ca Directia de Administrare a Parcurilor si Zonelor de Agrement din Sectorul 4 a atribuit contractul fara sa fie facuta o licitatie publica, iar astfel valoarea de 385.686,00 lei nu a putut fi comparata cu alte oferte cu preturi mai mici.

"Documentele justificative care au stat la baza valorii estimate, respectiv antemasuratorile- lista cu cantitatile de lucrari si devizul estimativ, nu sunt asumate de compartimentul de specialitate (Serviciul Administrativ) din cadrul autoritatii contractante si nu a fost consultata o baza de date cu oferte de pret ", noteaza inspectorii Corpului de Control.

Totodata, se arata ca societatea Euroconstruct Group a fost singura firma care a primit invitatie de participare. "S-au constatat elemente de neconcordanta in intocmirea cronologica a actelor procedurale, respectiv invitatia de participare este anterioara intocmirii notei estimative si aprobarii achizitiei directe", se arata in raportul Corpului de Control.

Pe 1 aprilie, Serviciul Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 a mers in control in Parcul Lumea Copiilor si a descoperit ca monumentul Colectiv se executa fara autorizatie de construire, anunta oficiali din Primarie, iar conducerea Directiei Administrare Parcuri si Zone de Agrement sector 4, care s-a ocupat de acest proiect, a fost suspendata.

Un raport final al Corpului de Control va fi prezentat saptamana viitoare, sustin reprezentantii Primariei.

Totodata, acestia spun ca nu a fost vorba despre constructia unui monument ci a unui memorial Colectiv. Confuzia ar fi venit si dupa ce sefa Directiei Administrare Parcuri si Zone de Agrement Sector 4, suspendata acum din functie, ar fi trecut denumirea de monument si in sistemul SEAP.