Un deputat arab israelian, Ahmad Tibi, si-a atras critici dure din partea Ministerului israelian de Externe si a colegilor din Knesset pentru ca a stabilit ca efectueze o deplasare in Romania prin intermediul Ambasadei palestiniene de la Bucuresti, fara a contacta reprezentanta Israelului, informeaza Mediafax.

Deputatul israelian Ahmad Tibi, etnic arab din Israel si lider al formatiunii Miscarea Araba pentru Schimbare (Taal), a organizat o vizita in Romania coordonandu-se cu Ambasada palestiniana din Bucuresti, fara a contacta misiunea diplomatica a Israelului, informeaza publicatia Times of Israel.

Cazul a atras critici dure din partea colegilor din Knesset si a diplomatilor, dupa ce Ministerul israelian de Externe a fost informat de autoritatile romane despre vizita deputatului arab israelian in Romania. Ahmad Tibi, care este si unul dintre vicepresedintii Knessetului, a argumentat ca a fost invitat la Bucuresti de Federatia palestiniana din Romania.

Deputatul arab israelian sustine ca nu a contactat Ambasada israeliana din Bucuresti pentru ca primise deja aprobarea din partea Comisiei de Etica a Parlamentului Israelului (Knesset).