"Noi ne confruntam, din pacate, si cu alte probleme care afecteaza activitatea noastra, dincolo de lipsa de personal, de sedii necorespunzatoare, nu e cazul astazi la Oradea, ne confruntam cu situatii care nu depind de noi. Si ma refer la eternele decizii ale Curtii Constitutionale. Este opinia mea, nu neaparat asumata in Consiliul Superior al Magistraturii, dar e o mare framantare in corpul magistratilor astazi cu referire la acea decizie data saptamana trecuta de Curtea Constitutionala", a declarat, in conferinta de presa, Horatius Dumbrava.
Membrul CSM a subliniat ca pe fond trebuie sa se respecte decizia Curtii Constitutionale, dar considera ca aceasta a fortat limitele Constitutiei.
"Eu, personal, nu pot sa nu remarc cum Curtea Constitutionala a fortat limitele Constitutiei Romaniei, cum Curtea Constitutionala da lectii cum trebuie sa fie judecata o cauza de catre instantele judecatoresti. Ba, mai mult, un judecator al CC isi permite sa dea lectii instantelor si judecatorilor cum ar trebui apreciate probele, cand ar trebui probele, de ce ar fi trebuit apreciate probele, intr-un fel sau altfel. Este nepermis ceea ce se intampla, eu sper ca in acest moment CC sa-si realizeze dimensiunile sale constitutionale si sa lase instantele judecatoresti ca pe parcursul logic al Constitutiei sa isi creeze o practica judiciara unitara", a subliniat Dumbrava.
El a mai afirmat ca, in prezent, toate colectivele de judecatori din penal, de la toate curtile de apel, discuta 'aceasta mai mult decat discutabila' decizie a Curtii Constitutionale si, probabil, in urma acestor discutii se va ajunge la anumite concluzii ce vor fi aplicate in salile de judecata.
Curtea Constitutionala a Romaniei a precizat, in motivarea publicata pe 9 martie, ca decizia privind supravegherea tehnica se va aplica dosarelor aflate pe rolul instantelor de judecata, nu cauzelor definitiv solutionate pana la data publicarii sale.
Se dau in instante consecutive solutii divergente , CSM-ul mi se pare a fi stat in stat, imaginea publica a multor ,,grei,, eu o vad ca cel putin discutabila , controlul sau macar filtrarea erorilor pare aproape inexistenta. Sunt convins ca toate astea ar avea un sfarsit daca s-ar introduce curtile cu jurati . Cred ca principalii opozanti ai sistemului cu jurati ar fi chiar ,, greii,, din justitie care si-ar pierde mare parte din privilegii , in schimb cred ca ar creste increderea in justiie.
Dar din pacate asa e: judecatorul ajunge la servicu- pentru cei mai multu scarbici- apoi isi bea cafeaua, poveste colegilor lucruri care nu au nici o legatura cu serviciul- cum a facut cainele pipi sau cum vecinul a facut una sau alta!
Randamentul, eficienta, coerenta lasa de dorit in Justitia romana- unii iau 5 ani de puscarie pentru furt din buzunare iar altii 5 pentru crima!
Justitia care a tratat mineriadele ca pe o vizita de curtoazie a minerilor !,iar ciomagirea bucurestenilor ca pe un meci de oina !!.
Justitiacare a pus batista pe tambal in dosarul Tigareta !
Justitia care a tratat distrugerea BANCOREZ ca pe o potlogarie oarecare.
Justitia care l-a eliberat pe Haisam !.
Justitia care nu vede rezultatul REFERENDUMULUI
privind nr 300 de parlamentari !!!.
Justitia care nu vede bataia de joc de la alegeri din 90 pina azi .Justitia din curtea caruia se sustrag dovezi din dosare !!!,
Justitia in care mafioti,hoti,excroci ,evazionisti sunt judecati de ICJ si eliberati de instante oarecare dupa efectuarea a 25-30% din pedeapsa pe motive RIDICOLE !!!.
Justitiarii gen Costiniu ,Barsan, Muscalu Bica si toti cei condamnati sau inca cercetati care au facut si facJustitia de ras !!
Despre ce fel de justitie vrem sa vorbim ??? despre aceea pusa sub urmarire ,monitorizata la nivel european ???,sau despre acea justitie facuta in numele legii in care toti sunt egali !!!.
Se pare ca vorbim degeaba deoarece CCR admite existenta unora care suntmai presus de lege !!! vezi
PENSIILE SPECIALE in care nu conteaza cat a contribuit fiecare la pensie !!! ,conteaza cat ii poftesc muschii lui fie militar ,politist judecator ,parlamentar !!.
In ce Romanie traim ???