Senatul a decis luni, prin modificarea unor hotarari anterioare ale acestei Camere, ca membrii CSM Alina Nicoleta Ghica, Florentina Gavadia, Bogdan Gabor, Gheorghe Muscalu, Mona Lisa Neagoe, Adrian Bordea, Luminita Palade si Daniela Ciochina sa aiba un mandat intreg de sase ani din momentul validarii acestora, informeaza Agerpres.

Decizia Senatului survine solicitarii CSM de rectificare a hotararilor Camerei superioare prin care au fost validati acesti membri CSM, in sensul ca mandatele vizate sa aiba durata efectiva de sase ani.

Alina Nicoleta Ghica si Florentina Gavadia au fost validate de Senat ca membri CSM pe 7 septembrie 2011, Bogdan Gabor pe 2 aprilie 2012, Gheorghe Muscalu si Mona Lisa Neagoe pe 8 octombrie 2012, Adrian Bordea pe 28 ianuarie 2013, Luminita Palade pe 25 iunie 2013 si Daniela Ciochina pe 20 noiembrie 2012.

Prin hotararile Senatului care au fost rectificate luni au fost stabilite pentru acestia 'resturi de mandat' pentru perioadele neefectuate de mandat ale predecesorilor lor.

Comisia juridica a analizat scrisorile CSM si a propus plenului ca hotararile Senatului prin care au fost validati membrii mentionati sa fie rectificate si mandatele lor sa fie de sase ani din momentul validarii.

Hotararea Senatului de modificare a hotararilor anterioare a fost adoptata de plen cu 78 de voturi pentru, cinci abtineri si doua voturi impotriva.