Proiectul de reintroducere a Aradului pe harta aeroporturilor internationale se afla in grafic, atat in ceea ce priveste modernizarea Aerogarii, cat si a negocierii unor curse ce urmeaza sa fie operate de grupul "Join Airlines", din Olanda, care a semnat la inceputul anului un contract in acest sens cu institutia aeroportuara, a declarat luni presedintele interimar al Consiliului Judetean Arad, Adrian Tolea, citat de Agerpres.

"Operatorul estimeaza ca primele bilete vor fi puse in vanzare in cursul lunii aprilie, urmand ca primele curse sa fie operate cel mai probabil din luna iulie. Lucrarile de modernizare ale Aerogarii se desfasoara conform graficului, fiind finalizate la aceasta data in proportie de circa 90%. Practic, Aeroportul Arad este foarte aproape de a putea opera curse aeriene. Din intreaga lucrare au mai ramas de montat doar dotarile necesare", a afirmat Adrian Tolea.

Bernard Jacobs, presedintele companiei "Join Airlines", a dat asigurari ca pretul biletelor va fi unul accesibil pentru aradeni: "Cursele ce vor fi operate de pe aeroportul aradean vor avea ca destinatie Verona, Stuttgart si Viena, respectiv Bucuresti, spre Capitala urmand sa fie operate 6 curse pe saptamana. O cursa interesanta pentru aradeni - si nu numai - ar putea fi cursa Arad-Viena, capitala Austriei reprezentand nu doar o destinatie atractiva in sine, ci si pentru ca ofera o gama larga de conexiuni spre alte destinatii din intreaga lume", a afirmat presedintele companiei "Join Airlines".

El a adaugat ca Aeroportul din Arad are nevoie de o cursa zilnica spre capitala tarii deoarece "Aradul are propria piata, propriul potential si s-a considerat ca poate fi competitiv spre aceasta destinatie. De asemenea, Germania este o piata importanta din prisma conexiunilor economice pe care Aradul le are in partea de sud, prin firmele germane care isi desfasoara activitati in acest judet, Stuttgart fiind o destinatie extrem de solicitata. Acelasi lucru il putem spune despre zona de nord a Italiei, acolo unde traficul etnic exista, in conditiile in care multi cetateni romani lucreaza si traiesc in Italia. De asemenea, se deruleaza negocieri pentru ca sa operam cel putin o cursa pe saptamana pe aeroportul din Barcelona, Spania, zona in care traiesc foarte multi romani", a subliniat Bernard Jacobs.

Potrivit lui Bernard Jacobs, o oportunitate pentru Aeroportul din Arad ar fi inclusiv organizarea de curse charter.

Aeronavele ce vor fi operate pe Aeroportul Arad au capacitate de 50 si respectiv, 110 locuri.