Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a primit patru sesizari de la persoane care spun ca li s-a refuzat accesul in centrul wellness Therme Bucuresti, in acest caz fiind declansata o investigatie, dupa cum a declarat miercuri, pentru Mediafax, presedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Therme BucurestiFoto: Therme Bucuresti

Potrivit lui Asztalos Csaba, doua familii au sesizat CNCD ca au fost discriminate in momentul in care au incercat sa intre in centrul Therme. Potrivit sesizarilor, membri ai acestor familii au spus ca stateau la coada pentru a-si achizitiona bilete pentru a intra in centrul Therme, moment in care un grup de zece agenti de paza i-ar fi scos de la coada si le-ar fi explicat ca nu pot sa intre. Persoanele respective spun ca au solicitat sa stea de vorba cu cineva din conducerea centrului Therme pentru a li se da o explicatie, dar li s-a spus ca nu este nimeni din conducere acolo. Ulterior, li s-ar fi cerut sa plece.

Asztalos Csaba a mai spus ca in acest caz, marti, au avut loc audieri, la care au fost prezenti atat avocatii centrului Therme si avocatii societatii care asigura paza la acest complex, cat si una dintre persoanele care au depus plangerile in acest caz, reprezentandu-i si pe ceilalti reclamanti. Cu acest prilej, au fost depuse inscrisuri si au fost date declaratii. Pana pe 9 februarie, acestia pot sa depuna si alte inscrisuri la dosar, dupa care plangerile vor fi analizate de CNCD.

Daca se va ajunge la concluzia ca in acest caz a fost vorba despre discriminare, reprezentantii centrului Therme risca o amenda cuprinsa intre 2.000 si 100.000 de lei.

Printre persoanele care au sesizat CNCD in acest caz se numara si Mihai Neacsu, directorul Centrului National de Cultura al Romilor, potrivit informatiilor Mediafax.

De cealalta parte, reprezentantii centrului Therme au declarat miercuri pentru Mediafax ca "accesul pe proprietatea Therme Bucuresti a fost restrictionat unui numar de 70 de persoane".

"Cele mai frecvente incalcari ale regulamentului, care au condus la restrictionarea accesului in locatie, au fost: limbaj nepotrivit si licentios, injurii la adresa altor clienti si la adresa personalului, fumatul in zone interzise (la dusuri sau in piscine), incalcarea regulamentului de utilizare al saunelor sau accesul in incita centrului in tinuta de strada. Therme Bucuresti a solicitat companiilor de paza si protectie responsabile de respectarea regulamentului sa motiveze masurile luate fata de acesti vizitatori", au spus reprezentantii centrului Therme. Acestia au precizat ca regulamentul este un document public, fiind disponibil pe site-ul Therme Bucuresti, pe pagina sa de Facebook si in incinta complexului.