Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata dimineata, o noua atentionare cod galben de ceata, valabila pana la ora 12:00 in 22 de judete. Potrivit meteorologilor, pana la ora 12:00, in judetul Cluj (inclusiv in municipiul Cluj-Napoca), in judetele Satu-Mare si Bistrita-Nasaud, local in zonele joase si pe drumurile nationale si europene, se va semnala ceata, fenomen care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, pana la ora 12:00, in zonele de deal si campie ale judetelor Arad, Timis, Hunedoara si Caras-Severin (inclusiv in zona municipiilor Arad, Timisoara si Deva), precum si pe drumurile nationale si europene aferente, ceata va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemenea, pana la ora 12,00, local in judetele Dolj si Olt (inclusiv in zona municipiilor Craiova si Caracal), precum si pe drumurile nationale si europene aferente, ceata va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemenea, pana la ora 12:00, in judetul Ilfov si zona preorasaneasca a municipiului Bucuresti, in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si zona de campie a judetelor Buzau, Prahova, Dambovita si Arges, precum si pe autostrazile, drumurile judetene si nationale aferente, ceata va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Tot pana la ora 12;00, local in judetele Iasi, Vaslui, Galati si Bacau, precum si pe drumurile nationale si europene aferente, ceata va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Izolat pot fi depuneri de polei

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.