Politistii au finalizat cercetarile si au propus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a doi barbati, membri ai unei grupari infractionale organizate, acuzati ca au furat din casete bancare bunuri in valoare de circa 900.000 de lei, informeaza Politia Romana.

Din cercetari a reiesit ca, gruparea infractionala ar fi fost constituita pentru sustragerea de bani si obiecte cu valoare mare din interiorul casetelor de valori, din banci de pe teritoriul Romaniei.

Pentru a inlatura suspiciunile unei legaturi infractionale intre ei, cei in cauza ar fi folosit identitati false si s-ar fi cazat separat.

Astfel, la data de 5 martie 2015, unul dintre membri, de 34 de ani, din Republica Moldova, s-ar fi deplasat la agentia unei banci si, dupa ce a prezentat functionarilor bancari o carte de identitate falsa, ar fi solicitat deschiderea unui cont bancar, cand au fost intocmite si semnate mai multe documente specifice.

Ulterior, acesta s-ar fi prezentat la sucursala din Oradea a unitatii bancare si, folosind actul de identitate falsificat, ar fi solicitat si inchiriat o caseta de valori, pe care ar fi accesat-o din nou la data 16 martie 2015, prezentand aceeasi carte de identitate falsa.

Ramas singur in camera de valori, cu ajutorul unor chei potrivite, acesta ar fi accesat, fara drept, cutiile de valori ce apartineau altor doua persoane si ar fi sustras bunurile de valoare aflate in interiorul acestora.

Prejudiciul produs in cauza a fost apreciat de cele doua persoane vatamate la 366.800 de lei, respectiv 535.000 de lei.

Cel in cauza ar fi parasit incinta bancii, cu o motocicleta aflata in imediata apropriere, condusa de un alt membru al gruparii, de 36 de ani, din judetul Iasi. Vehiculul ar fi fost abandonat de cei doi pe un teren agricol, si acoperit cu resturi de vegetatie, fiind descoperit la scurt timp, fara placute de inmatriculare.

Ulterior, membrii gruparii ar fi parasit teritoriul Romaniei, ascunzandu-se in Republica Moldova.

In urma administrarii probatoriului de catre politisti si procurori, doi dintre membrii gruparii au fost trimisi in judecata, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si infractiuni de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, iar fata de alti 4 se continua cercetarile.

Din probatoriul administrat in cauza, a reiesit ca grupul infractional avea o structura piramidala si un lider, iar fiecare membru avea sarcini si atributii specifice, stabilite de catre cel dintai.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Bihor.