Uniunea Cineastilor din Romania anunta ca din cauza legii privind interzicerea activitatilor cu public in cladirile cu "bulina rosie" a suspendat activitatea in cinematograful Studio din Bucuresti.

CineMAiubitFoto: Afis festival

Un raport de expertiza tehnica arata ca acesta este incadrat in clasa I de risc seismic si prezinta pericol public. La intrarea in Studio va fi amplasata "in cel mai scurt timp posibil" "bulina rosie", se spune intr-un comunicat UCR.

Administratorul principal al acestui cinematograf este Arhiva Nationala de Filme, Uniunea Cineastilor din Romania fiind administrator secundar (locatar).

Uniunea Cineastilor anunta si ca este nevoita sa rezilieze acordul cu ambasada Republicii Kazahstan pentru gazduirea Festivalului Filmului Kazah care urmau sa se deruleze la cinematograful Studio incepand de vineri, 27 noiembrie a.c., si acordul cu Facultatea de Film a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L.Caragiale", pentru gazduirea in zilele de 2-5 decembrie 2015, a celei de-a 19-a editii a Festivalului International de Film Studentesc "Cinemaiubit" (care si-a organizat toate editiile anterioare in cadrul cinematografului Studio), precum si acordurile pentru gazduirea altor evenimente culturale.

UCR afirma ca va face toate demersurile necesare pentru reluarea activitatilor specifice in cinematograful Studio, cat mai curand posibil.

"Uniunea Cineastilor a investit in cinematograful Studio fonduri deosebit de mari pentru a-l aduce la standarde europene, astfel incat in ultimii ani a reusit sa gazduiasca evenimente culturale internationale, la nivel corespunzator", se scrie in comunicatul citat.

Uniunea Cineastilor din Romania face apel la Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Afacerilor Externe sa sprijine demararea imediata a lucrarilor de consolidare necesare, din fonduri nationale si din fonduri europene, astfel incat, in cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio sa redevina spatiul consacrat celor mai importante manifestari culturale cinematografice din tara noastra, asa cum a fost in ultimele decenii.