Premierul Dacian Ciolos a anuntat miercuri ca Ministerul Sanatatii pregateste pentru anul viitor un program special pentru tratarea pacientilor cu arsuri. Ciolos a mai spus ca e guvernul e dispus sa creeze linii speciale pentru finantarea dotarii spitalelor din fonduri europene.

"Drama la noi e ca avem fonduri UE la dispozitie, avem nevoie de investitii, dar noi pierdem miliarde de euro", a spus Ciolos dupa ce a vizitat cativa pacienti internati intr-un spital bucurestean dupa ce au suferit arsuri in incendiul de la clubul Colectiv. El a adaugat ca e nevoie ca fondurile UE sa fie folosite transparent, astfel incat Romania sa nu mai piarda iarasi banii europeni.

Premierul a anuntat ca Executivul va rambursa costurile aferente tratarii in strainatate a pacientilor transferati din Romania, iar Ministerul Muncii va oferi ajutoare financiare pentru insotitorii acestora, fara a da insa amanunte suplimentare.

"Am vazut citiva dintre accidentatii de la Colectiv, mai ales dintre cei care incep sa se recupereze atat fizic, cat si psihic", a mai spus premierul.