Trupurile neinsufletite a cinci tineri raniti in clubul Colectiv si care au murit la spitale din strainatate au fost repatriate, urmand ca joi si vineri sa fie aduse in tara alte trei, informeaza MAE intr-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, joi ajunge in tara sicriul cu trupul neinsufletit al unui tanar decedat in Marea Britanie, iar in cursul zilei de vineri alti doi care au murit in Marea Britanie si Germania.

"Pentru repatrierea in Romania a trupurilor neinsufletite ale cetatenilor romani victime ale tragediei din Colectiv care au decedat in strainatate au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate in bugetul MAE pentru gestionarea situatiilor de criza consulara, sumele necesare suportarii cheltuielilor de transport international", precizeaza MAE.

Din respect fata de familiile victimelor si conform prevederilor legale referitoare la respectarea vietii private nu vor fi comunicate public detalii cu privire la identitatea victimelor sau coordonate privind transportul trupurilor neinsufletite, a subliniat MAE.

"Misiunile diplomatice si oficiile consulare romane s-au ocupat, in mod prioritar, de toate formalitatile legate de contractarea societatilor de pompe funebre si de eliberarea documentelor necesare. De asemenea, reprezentantele romane au mentinut in permanenta legatura cu autoritatile locale competente, depunand toate diligentele posibile pentru accelerarea procedurilor initiate pe plan local, care au presupus anumite investigatii de natura medico-legala si judiciara, respectiv inregistrarea deceselor si autorizarea transporturilor funerare. In urma acestor demersuri, s-a reusit solutionarea tuturor formalitatilor impuse de legislatiile locale in cel mai scurt timp posibil. MAE precizeaza ca durata procesului de repatriere este determinata de procedurile legale interne din statele respective", se mai arata in comunicatul amintit.