Mai multe ONG-uri ii cer lui Iohannis 10 masuri urgente: inlocuirea lui Ciorbea (Avocatul Poporului), alegeri locale in doua tururi, dizolvarea comisiilor de control SRI si SIE
"Pentru preşedintele Iohannis
1. Desemnarea unui premier credibil şi cu voinţă pentru a introduce schimbarea de profunzime cerută de români atât în noiembrie 2014 cât şi în noiembrie 2015.
Demisia lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea doar pentru a fi înlocuiţi de consilieri ai lor nu este ceea ce se cere sau ceea ce dv aţi promis celor ce v-au ales. Dacă preţul pentru o schimbare reală vor fi alegerile anticipate, atunci aşa să fie.
Pentru Parlament și premierul nou investit
2. Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari. Termen: 10 decembrie.
3. Anularea mandatelor celor 552 primari şi 4791 consilieri migratori pe OUG 55/2014.
CCR a declarat măsura neconstituţională, însă Parlamentul refuză de aproape un an de zile să pună situaţia în ordine, plasându-se astfel în afara legii. Termen: 1 decembrie.
4. Dizolvarea actualelor Comisii de Control SRI și SIE din Parlament și desemnarea unor parlamentari credibili, care să efectueze anchete serioase și să ofere explicații publice pentru activitățile serviciilor secrete, plus un control bugetar eficient. Termen: 1 decembrie.
5. Înlocuirea actualului Avocat al Poporului cu o persoană competentă, neutră politic şi aptă să-şi îndeplinească mandatul în interes public. Termen: 1 decembrie.
6. Aprobarea înființării Agenției Naționale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate. Termen: 10 decembrie.
7. Respingerea inițiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupție. Termen: 1 decembrie.
8. Întărirea DNA și a Parchetelor prin oferirea posibilității tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI.
9. Premierul învestit să procedeze urgent la demiterea şefilor de companii publice cu probleme legale (cazul CE Oltenia).
De asemenea, şefii numiți prin încălcarea legii (OUG 109/2011 privind managementul profesionist) la companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi București, CN Hunedoara și altele trebuie demiși și noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109. De la aplicarea acestei ordonanțe, modificată recent, nu trebuie să existe niciun fel de excepţii. Termen: 1 decembrie.
10. Premierul învestit se angajează să decăpușeze companiile de stat (care au datorii cât bugetele sănătății și educației la un loc), precum și la continuarea procesului de profesionalizare și depolitizare a managamentului companiilor de stat. Termen: 10 decembrie.
Propunem Președinției stabilirea unei proceduri transparente de desemnare a reprezentanților societății civile la consultările convocate pentru data de 6 noiembrie sau altele viitoare, prin utilizarea de instrumente online de dezbatere.
ExpertForum (EFOR)
Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
Grupul pentru Dialog Social (GDS)
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN)
Asociația Pro Infrastructură"
FDSC: Consultarea manifestanţilor şi a organizaţiilor neguvernamentale este binevenită
Si ONG-ul FDSC si-a exprimat pozitia fata de consultarile anuntate de presedintele Iohannis cu societatea civila. FDSC sustine intr-un comunicat ca ONG-urile trebuie să se implice în consultări doar prin verificarea respectării unor criterii esențiale de către candidații propuși: integritate şi transparenţă; eficiență și credibilitate în demersurile asumate pentru eliminarea corupției de la toate nivelurile sistemului public; concreteţe şi determinare în măsurile propuse cu privire la reforma clasei politice în timpul mandatului său.
Comunicatul FDSC:
Manifestațiile civice din România reprezintă mult mai mult decât societatea civilă organizată în ONGuri şi, în acest context, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile salută consultarea manifestanților și a organizațiilor neguvernamentale în procesul de numire a noului premier.
Astăzi, Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat includerea reprezentanţilor manifestanţilor şi a organizaţiilor neguvernamentale în consultările pentru numirea noului prim-ministru al României. Este un moment important pentru transformarea glasului societăţii civile în principii de guvernare şi demersuri clare care garantează buna funcţionare a statului de drept în România. Salutăm această iniţiativă şi o considerăm un demers bun pentru democraţie.
Credem că organizațiile neguvernamentale trebuie să se implice în consultări doar prin verificarea respectării unor criterii esențiale de către candidații propuși:
- integritate şi transparenţă;
- eficiență și credibilitate în demersurile asumate pentru eliminarea corupției de la toate nivelurile sistemului public;
- concreteţe şi determinare în măsurile propuse cu privire la reforma clasei politice în timpul mandatului său.
Încurajăm organizațiile neguvernamentale să participe la consultări prin intermediul principalelelor coaliții şi reţele de ONGuri, active în domeniile lor şi cu o contribuţie relevanţă pentru anticorupție, transparenţă şi bună guvernare.
Considerăm că această consultare este doar primul pas într-un proces serios de reformă a relaţiilor dintre societate şi stat care pune în centru respectul faţă de cetăţean.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
2. Cea mai înapoiată ţară europeană (45% dintre români n-au WC in casă, fată de 2% in Europa).
3. Românii au doar jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, dar Işi petrec timpul liber in mall-uri si hypermarket-uri şi contruiesc noi mall-uri si hypermarket-uri, in ciuda crizei.
4. România este tara cu cea mai dură lege anti-arme din lume, singura care işi tine poporul complet dezarmat (motivând prin siguranta populatiei), dar este tara cu cea mai mare coruptie din Europa - 40% (Curtea de Conturi: din 15 miliarde de euro pe an achizitii publice, 6.2 miliarde se fură ).
5. România este printre putinele tări care interzic complet prostitutia (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia si Ucraina), conform EU Observer.
6. România este tara cu cel mai mic somaj oficial din ultimii 25 de ani, in medie, dar este singura tară unde 50% din familii declară că nu au niciun membru angajat; iar 25% din familii au doar un membru angajat.
7. România este printre tările cu cei mai multi absolventi de universitate din lume, dar este tara fără nici o universitate in top 500 (sub tarile africane) si ale carei diplome nu sunt luate in seama la angajare, nicăieri in Europa.
8. România este tara unde scoala este obligatorie pană la sfârşitul liceului (?, în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul 1 in Europa la şcolari analfabeti (30%), iar 42% dintre români cred ca Soarele se invarteşte in jurul Pământului.
9. România este tara cu cel mai mare procent de insatisfactie la adresa clasei politice; românii se plâng in mod constant de coruptia si incompetenta politicienilor lor. Dar este singura tară unde nu a avut loc nici un miting anti-coruptie in ultimii 25 de ani şi unde participarea publicului la actiuni anti-coruptie este minima.
10.România este tara cu cea mai mică absorbtie a banilor
Nu mai spun ca afise ale aceleiasi campanii erau CLAR anticoruptie, inca de la inceputul lui 2006 (daca nu chiar mai devreme)!!
Expert-Forum (Efor) - premiantii ambasadei SUA,
Centrul Roman pentru Politicei Europene (CRPE) - SOROS
Grupul pentru Dialog Social (GDS), - N-are rost sa mai discutam
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) - sunt ok, au luat bani doar de la norvegieni
Asociația Pro Infrastructură (API) - sponsorizati de Expert Forum
Daca nu stia nimeni de ei (si erau "doar" pe lista abonatilor la fonduri structurale tzeapa) erau buni! :P
UNPR are ONG-uri
PSD are ONG-URI
PNL are ONG-uri
Te intrebi de ce si de unde le finanțează? Întreb din nou au fost si ONG-uri in strada? Astea sunt prezente doar la împărțirea ciolanului. Când Ponta ataca in mod constant justiția unde erau? Când Ponta desființa comisii de analiza a plagiatului unde erau? Când Oprea folosea coloana oficială unde erau? Când Ponta a oprit investițiile unde erau? Când Ponta nu si-a dat demisia deși avea un dosar penal, unde erau? Când 65.000 familii nu au energie electrică si nu sunt conectate la sistemul electric național in secolul 21, ONG-urile unde sunt? Când oamenii mor de foame unde sunt?
Nu au facut nimic! Iar acum vin cu pretenții!
-de exemplu ,extragera de sare din salina.
10 ani pentru demnitari si magistrati
5 ani pentru functionari publici
La fel si pentru spalarea de bani + confiscarea intregului patrimoniu personal sau conjugal ce nu poate fi justificat, atat al lor, cat si al complicilor, in cazul spalarii banilor.
Anularea actelor administrative si casarea si rejudecarea celor de justitie cand au fost afectate de acte de coruptie, cheltuielile si pagubele trecand in sarcina coruptului dar si a corupatorului.
Prejudiciile nerecuperate in termen de un an se convertesc in spor de pedeapsa fara drept de eliberare conditionata: 100.000€ = 1 an.
Pentru asta sunt dispus sa suport orice necesara crestere de impozite ce merge spre mai multe puscarii.
Strada nu sa ridicat pentru presedinte ci sa ridicat impotriva modului de a face politica!
10 mi se pare chiar foarte mic numarul cererilor avand in vedere ca sau pierdut 25 de ani si am vazut ca atunci cand se vrea se poate (luati aminte cand se doreau legi pentru protejarea infractorilor...se faceau peste noapte).
Multi spun ca nu sunt constitutionale...pai faptul ca avem 600 de parlamentari e constitutional? Ca mai un spert dintre primarii nu au primar, e constitutional? si cate si cate altele...
Strada cere simplu...RESET! Politicienii sunt acolo in functii in folosul cetateanului...lea ajuns 25 de ani...acum vine nota de plata!
Dorim transparenta
BOR BOR BOR ...criminali pentru POPOR
"...noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109." E vorba de companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi București, CN Hunedoara, etc.
"Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari."
In plus se specifica:
"Manifestațiile civice din România reprezintă mult mai mult decât societatea civilă organizată în ONGuri..."
Mizerabil!
Au mai pus postaci ca tine care sa dea repede una in cap celor care le observa miscarile
L-au sfatuit pe KWI cum sa faca sa para ca e de acord cu strada, dar, de fapt sa pastreze oamenii intereselor de dinainte de maifestatie
In prezent oamenii TAI ( sau ai sefilor tai, care-ti dau salariul de mizerie pentru care postezi pe situri) incearca sa fure aceasta miscare sincera, sa o deturneze catre cei carora le sunt subordonati ( cei care finanteaza ONG-urile "internationale" )
In special cea referitor la Ciorbea care in loc de Avocatul Poporului a devenit Supra Avocatul Politrucilor !
Cum s-au auto-promulgat aceste ONG-uri in reprezentantii societatii civile? Cu siguranta se doreste ca aceste organizatii dubioase sa negocieze in numele nostru, si miros in interesul altora...cum ar fi politicienii, ca doar trebuie sa recurga la solutii marsave urgent. Nu tine, stimabililor !
Atentie mare!!! Unele ONG-uri pot fi marionete ale unora ca Voiculescu.
Ce ar fi sa vina unii cu cerinte ca : Eliberarea tuturor detinutilor "politici" (stim noi care)!
Subliniez, cu exceptia unor ong-uri mizere ca APOR, IREC si inca cateva, majoritatea ONG-urilor sunt singura si ultima speranta autohtona ca cineva cere socoteala in investigheaza ce fac institutiile publice.
Stim cu totii cat de cinstite sunt celelalte institutii care teoretic ar trebui sa actioneaze in interesul cetatenilor ca Politia Romana, Avocatul Poporului, Curtea de Conturi si nu in interesul clasei politice.
Ilar mi se pare nu s-a sezizat nimeni ca min de interne incalca legea in tot acest timp, a trebuit sa moara amaratul ala pt ca un porc isi ducea acasa amanta (angajata pe bani publici).
Nu ne simțim speciali, nu vrem un loc în față, nu credem că lista noastră de revendicări este singura bună, compehensivă, sau reprezentativă. Nu vrem să se discute doar cu noi sau neapărat cu noi. Și pe noi ne pot reprezenta foarte bine și alții dintre cei nominalizați astăzi prin mediul on-line (mai puțin “societatea civilă” cu epoleți).
Mesajul nostru catre politicieni este simplu: Ne promiteți bună guvernare? Ne promiteți că vă veți schimba? Începți rapid cu astea!
N-am vazut sa scrie nicaieri ca ar fi "reprezentantii strazii"!
Pe de alta parte, un MARE numar dintre membrii lor sunt in strada! Adica ei NU au voie sa se exprime? :O
Si: CARE anume dintre cererile lor te-at deranjat ATAT de tare? >:
Daca nu se aplica referendumul va cadea total credibilitatea acestei motode foarte democratice de a solicita poporul sa se exprime. Cum ma voi duce eu la un viitor referendum daca stiu ca rezultatul se aplica sau nu dupa cum vor 600 de nesimtit din parlament ?!
Asociatia pt infrastructura la fel- sunt o voce f pertinenta -au multe luari de pozitiw in acest an legat de proiectele de infrastructura intarziate/compromise.
Din pacate lista lor de cereri e limitata si nu include partea cu lustratia, partea cu revizuirea constitutiei pt un sistem politic mai eficient si mai putin predispus la coruptie, trafic de influenta si conflict de interese si nici la parlamentul de max 300 parlamentari. Sunt mai degraba cerinte punctuale si de moment, decat de viziune/proiect/perspectiva medie si lunga.
E plin de troli si postaci platiti sau nu si pe aici, vad...din pacate nu ii platesc sa si gandeasca, s vede!
Nu scrie nicaieri ca numarul de liste cu revendicari ar fi limitat ;)
Cu asta s-ar cam termina cu parzitismul, miscarea si ar conta si oamenii care nu voteaza
1/ poate Presedintele sa le faca pe toate astea?
2/ unele puncte sint cam vagi: "respingerea initiativelor care sint in Parlament...". Care sint alea?
3/ si 10 e cam lax, nu s-ar putea inlocui cu "obligatia de a numi manageri prin concurs si nu politic" ?
tot pe dna ne bazam, justitia trebuie sa rezolve bubele intai.
CINE sa plateasca auditul "privat"? Si prin ce procedura? prin SEAP? :P
Excelenta initiativa.
Plus, inspiratii din Kamikaze:
http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/cititori-de-pe-teren/lista-revendicarilor-din-strada-completeaza-o-si-da-o-mai-departe/
Isarescu e ultimul si singurul reprezentant al sistemului de dinainte de 1989. Sint multe motive pentru care ar fi trebuit schimbat de mult timp: de la ascunderea adevarului privind fondurile lui ceausescu, patronarea dezastrelor financiare din anii '90 pina la privilegiile aberante pentru o institutie care e totusi de stat. Isarescu e paznicul secretelor murdare care au devalizat Romania in ultimii 26 de ani, protectorul conturilor din paradisurile fiscale ale politrucilor romani.
BNR trebuie improspatata cu finantisti tineri de succes care au lucrat in institutii financiare straine.
1. Obligatia Parlamentului de a pune in aplicare fiecare hotarare adoptata prin referendum in termen de 30 de zile. Neindeplinirea acestei obligatii sa conduca la dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate
2. Prezenta obligatorie a parlamentaruilor la serviciu. La cinci absente nemotivate, parlamentarul in cauza sa-si piarda automat locul in Parlament.
3. Eliminarea oricaror alte forme de vot in Parlament in afara votului electronic, deschis. Orice cetatean al Romaniei sa poata vedea oricand modul cum a votat un parlamentar
4. Obligatia Parlamentului de a vota o lege in termen de maxim 30 (60) de zile de la depunere. Neindeplinirea acestei obligatii sa conduca automat la dizolvarea Parlamentului.
5. Interzicerea migratiei tuturor alesilor, fie ei parlamentari, consilieri, primari, etc Orice "ales" care paraseste partidul cu care a castigat alegerile sa fie demis automat. Demiterea tuturor primarilor si consilierilor care au incalcat deja aceasta lege.
6. Orice Ordonanta de Urgenta sa fie analizata de Curtea Constitutionala sub aspectul "urgentei". In situatia in care "urgenta" nu se justifica, Guvernul este demis automat.
Punctul 10: Premierul se angajeaza... pana la 10 decembrie. Cam mult timp pentru un angajament formal care nu poate fi masurat.
Punctul 5: Procedura de numire - de catre premier - e problema.
Punctul 4: Iarasi o chestiune de procedura, nu de numire.
Din cotloanele intunecate ale policienilor corupti :
"......surse judiciare au precizat că judecătoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Secția penală.
Cine credeți că au fost jegoasele care au umilit-o pe Camelia Bogdan pentru că le stătea în gât? Viorica Costiniu, cea cu soțul condamnat definitiv pentru corupție și care l-a eliberat recent pe Oprescu din arest. Cea care a anulat probe decisive din dosarul lui Duicu de la Mehedinți. Ăla de se lăuda că vorbește din biroul lui Ponta, de la Guvern... Cu toate acestea ea este menținută la Secția Penală!
Păi știși cine este șefa Curții de apel București? Lia Savonea, soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, aflat în pușcărie pentru 7 ani pentru corupție.
Florin Costiniu, soțul Vioricăi Costiniu, a fost condamnat în acelaşi dosar în care au primit pedepse fostul senator Cătălin Voicu, omul de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Fostul judecator a fost judecat pentru complicitate la trafic de influenţă."
Un profesionist si sper ca va aduce alti porfesionisti.
Numai bine!
Tu erai, Udreo?
2. reducerea parlamentului de la 600 la 300
3. ridicarea imunitatii parlamentare
Ai aici o lista. Unele merita, unele, nu:
http://riddickro.blogspot.ro/2010/06/o-lista-cam-lunga.html
ONG-urile "de utilitate publica" (cele la care se refera lista) ACCEPTA sa fie controlate de Curtea de Conturi (si, la cerere, trebuie sa prezinte un raport de audit anual) - pe cand BOR NU accepta!!
DAR sa NU mai ia bani de la Stat!
Aș vrea chiar amânarea alegerilor locale astfel încât acestea să poată avea loc după noua lege. Mai bine le prelungim actualilor primari mandatele cu câteva luni decât cu înca 4 ani (primarii în funcție sunt foarte avantajați de alegerile într-un singur tur).
Altfel legea partidelor adoptată anul acesta, care a eliminat condițiile extrem de restrictive de înființare a noilor formațiuni politice nu are practic nici un efect.
Alegerile nu se pot comasa, a încercat PDL-ul în 2012 și legea a picat la Curtea Constituțională. Dar alegeri parlamentare la termen într-un sistem nou și locale în primăvara lui 2017 în două tururi de scrutin ar fi un pas absolut necesar pentru schimbarea clasei politice. Altfel o să batem pasul pe loc încă 4 ani în același sistem.
Scoaterea FINANTARII BISERICII DE LA BUGET si limitarea influenteti sale !!!
Este o institutie inutila de dimensiuni uriase consumatoare care nu returneaza NIMIC care nu fac decat sa prosteasca un popor trimitand-ul inapoi in timp !!!
Ati auzit bine , da ; oare de ce ?
altfel, biserica se cam sprijina pe umerii comunicatii locale, si trebuie sa isi dovedeasca utilitatea in folosul acesteia, !
Si se dau la biserica respectiva!
se retine ca urmare a declaratiei proprii, si este voluntara !
1: Zero imunitate pentru persoanele alese in diverse functii + facuti responsabili si dupa terminarea mandatelor de actiunile luate in timpul mandatelor (ex: facem acuma si sa platesca urmasii).
Totodata traseismul politic trebuie interzis.(Revocare automata din functie in acest caz)
2: Toate achizitiile publice sa fie facute prin licitatii la vedere. Notiunea de contract secret nu ar trebuii folosita decat in cazuri speciale legate de securitatea nationala (Armata, SRI)
3: Toate contractele semnate cu statul si demonstrate ca au fost incheiate pe baza de mita, sa fie anulate si contractorii obligati sa returneze valoarea contractului + penalitati (In acest fel ii obligi si pe contractori sa isi ia masurile necesare in acest sens)
4. Descentralizarea administratiei locale, in sensul ca toti sefii locali de : politie, directii medicale, inspectorate scolare, etc sa fie alesi in mod direct de populatie pe perioade de maxim 3 ani.
5. Subventionarea campaniilor electorale numai de la bugetul de sat. Fiecare candidat va primii in mod egal. Cei care candideaza si nu obtin un numar stabilit de voturi (5%-10%), vor fi obligati sa returneze sumele de bani primite.
In mare cam astrea ar fi cele mai importante schimbari ce, dupa parerea mea ar avea un impact major.
2. Sprijinirea reala a justitiei;
3. Sprijinirea DNA prin cresterea bugetului alocat si crearea cadrului legal necesar.
*desemnarea candidatilor de la nivelul judetelor;{presedinti,etc}
*curatirea csm,dna,serviciilor secrete,tribunalelor de cei care au actionat la comenzi politice,etc
*desfiintarea ong care au activitati ,,dubioase";
verificarea savantilor deveniti,,dottori"dupa revolutie si anularea titlului si pedepsirea celor care le-au acordat;
*verificarea tuturor handicapatilor si pedepsirea prin returnarea pensiilor si a celor care le-au acordat contra spagii,etc
Oare ne indreptam, spre o dictatura mascata!?
Si cum sa fie prim-ministru o persoana care nu a fost aleasa pe nicaieri...Pai atunci de ce a mai picat comunismul!?
Si ei numeau la fel..pe cine era profesionist ..dar de al lor! Aia macar faceau ceva pt popor! Astia doar ingroasa conturile pe la Monaco!
12. Demiterea sefei CNA , Laura Georgescu.
13. Demiterea directorului CNADNR , Narcis Neaga.
14. Condamndarea cu executare a lui Liviu Dragnea pentru frauda electorala. Mesajul trebuie sa fie foarte clar: furtul de voturi este cea mai grava infractiune posibila.
In trecutul apropiat, procurorii au cerut si au obtinut dizolvare de partide pentru mult mai putin.
12. Verificarea tuturor lucrarilor de doctorat de dupa revolutie de catre echipe de specialisti independente (exista si software antiplagiat) si anularea imediata a lucrarilor plagiate.
Acum , toate acestea sun capusate de grupari organizate mafioto- politice care au dus si duc premeditat in faliment toate locurile noastre de munca
Cand ai pe capul tau un primar condamnat si grupari conduse de acesta care mulg la greu tot ce se afla in domeniul public , te intrebi daca o sa mai scapi de acest cosmar candva .
Cat mai curand revizuirea legilor care au fost mutilate de catre derbedei si hoti in favoarea lor ...
Il sfatuiesc sa-si schimbe numele in Victor Varza.
Tinerii vor locuri de munca dupa ce termina scoala, asta-i cerinta nr 1. Locuri de munca compatibile cu pregatirea lor. Ies de pe bancile scolilor si se fac someri sau vanzatori. Vor ca sa schimbe sistemul, sa existe o lege a lustratiei adaptata anului 2015 pentru ca toti demnitarii corupti si lingaii lor sa plece acasa.