Clubul Culture Pub din Constanta, unde duminica seara a izbucnit un incendiu, a fost sanctionat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea in 2014 pentru mai multe nereguli, una dintre ele fiind lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, urmand ca in toamna lui 2015 sa fie reluate verificarile pompierilor, dupa ce punctul de lucru de la Casa de Cultura si-a mutat activitatea in statiunea Mamaia pe perioada sezonului estival din acest an, transmite Agerpres.

Incendiu intr-un club din ConstantaFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al ISU Dobrogea, Anca Chirita, a declarat, luni, pentru agentia de presa citata, ca "punctul de lucru de la Casa de Cultura a fost verificat in aprilie 2014 si au fost constatate noua nereguli pentru care au fost aplicate patru amenzi si cinci avertismente, una dintre nereguli fiind ca nu s-a solicitat si obtinut autorizatie de securitate la incendiu".

Reprezentanta ISU a spus ca la urmatorul control efectuat de ISU in aprilie 2015 s-a constatat ca punctul de lucru de la Casa de Cultura din Constanta fusese inchis, activitatea clubului urmand sa se desfasoare, in perioada sezonului estival, in statiunea Mamaia.

"Am fost in Mamaia, s-a verificat spatiul care era in amenajare la momentul acela si au fost constatate doua nereguli, pe partea electrica, pentru care au fost amendati. Urma ca, dupa reluarea activitatii in municipiu, la Casa de Cultura, sa reluam verificarile", a afirmat Anca Chirita.

Duminica seara, un incendiu a izbucnit intr-un club aflat la demisolul Casei de Cultura din municipiul Constanta. In interior se aflau cinci persoane, angajate ale firmei care administreaza clubul si care au fost surprinse in timp ce efectuau inventarul. Pentru doua dintre persoane, care au inhalat fum, au fost acordate ingrijiri medicale de catre echipajul ambulantei aflate la fata locului, insa ele au refuzat transportarea la spital, potrivit Ancai Chirita.

Cercetarile autoritatilor in acest caz sunt in derulare si, referitor la cauza izbucnirii incendiului, se presupune ca a fost vorba de un scurtcircuit la un panou electric.