Sute de ieseni au participat, duminica seara, la o actiune de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv, oamenii aprinzand lumanari pe care le-au asezat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii. Participantii la actiunea de comemorare au raspuns unui apel lansat in cursul zilei pe Facebook, majoritatea celor prezenti spunand ca asteapta ca toti cei vinovati de producerea tragediei sa fie pedepsiti, potrivit Mediafax.

"Este un miting al tacerii. Bine ar fi sa fim uniti si solidari permanent. Doar asa vom putea sa schimbam in bine Romania. Sa ne impotrivim vehement coruptiei si incompetentei", a spus una dintre participantele la actiunea de comemorare.

Un alt tanar iesean a spus ca spera ca adevarul despre tragedia din clubul bucurestean sa iasa la iveala, cerand totodata ca autoritatile sa manifeste mai multa fermitate in privinta acordarii de autorizatii si avize pentru cluburi.

"Suntem cu totii indurerati dupa acest eveniment. Azi (duminica - n.r.), nu a fost cazul sa ne manifestam indignarea in mod public, dar, dupa ce vor trece cele trei zile de doliu national, vom cere explicatii. Lucrurile nu raman asa. Au murit zeci de oameni acolo, ei ce vina au?", a spus un student la o universitate ieseana.

Mitingul a durat aproape doua ore.

30 de persoane au murit si peste 180 au fost ranite in urma unui incendiu declansat vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti.