Casa Regala invita pe toti cei care doresc sa ia parte la ceremonia intoarcerii Inimii Reginei Maria, in fata Muzeului National de Istorie, pe Calea Victoriei, marti, 3 noiembrie 2015, la ora 11, se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Intrarea va fi libera pe ambele trotuare, pentru public si pentru presa. Un segment din Calea Victoriei va fi inchis, pentru 45 de minute, in vederea desfasurarii ceremoniei.

De la Muzeul National de Istorie a Romaniei, escorta regala va pleca la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi asezata in locul unde a batut pentru ultima oara, Camera de Aur a Castelului Pelisor.

Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face in prezenta Familiei Regale, a reprezentantilor Guvernului, Bisericii si Armatei, mai transmite sursa citata.

Casa Regala a anuntat pe 23 septembrie ca Regele Mihai a decis ca inima Reginei Maria sa fie asezata in Salonul de Aur al Castelului Pelisor, "locul unde Inima Reginei Romaniei Mari a batut pentru ultima oara".

Informatia a venit dupa ce Guvernul a aprobat o hotarare prin care caseta cu inima Reginei Maria trece din administrarea Muzeului National de Istorie a Romaniei in administrarea Muzeului National "Peles".