Programul national pentru irigatii ar putea fi aprobat de Guvern prin ordonanta de urgenta, daca liberalii nu vor fi convinsi sa voteze proiectul in Parlament, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta i-a cerut ministrului Agriculturii Daniel Constantin sa-i convinga pe parlamentarii liberali sa voteze proiectul de lege privind irigatiile. "Sa salvam agricultura romana de PNL!", a transmis Ponta. Insa, saptamana trecuta cand a fost votat proiectul, au fost si multi deputati social-democrati care au absentat. Legea a picat in Camera Deputatilor din cauza numarului insuficient de voturi "pentru".

"Programul national de irigatii a picat in Parlament din cauza celor de la PNL. Va rog domnule ministru sa incercati sa-i convingeti impreuna cu fermierii, impreuna cu toti cei afectati. Sa salvam agricultura romana de PNL! Daca nu reusiti sa-i convingeti, sigur, o sa dam o ordonanta de urgenta, dar eu vreau sa fie un Program national asumat de toata lumea", a spus Ponta.

Proiectul de lege privind irigatiile nu a intrunit numarul necesar de voturi, in sedinta de saptamana trecuta a Camerei Deputatilor.

Proiectul, ce prevedea alocarea unui miliard de euro, in urmatorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului national de irigatii, in vederea reducerii costurilor, a intrunit 181 de voturi pentru, 98 de abtineri si trei voturi impotriva, in conditiile in care o lege organica, cum este si aceasta initiativa legislativa, se adopta cu jumatate plus unu din voturile tuturor deputatilor, informeaza Agerpres.

Imediat dupa vot, presedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a mentionat ca Guvernul ar trebui sa ia in serios adoptarea unei ordonante de urgenta pe acest subiect important. Liviu Dragnea s-a declarat atunci "foarte suparat" pe deputatii social-democrati pentru ca au absentat de la votul final din plenul Camerei Deputatilor de miercuri, unde a fost respins un proiect de lege privind sectorul de irigatii intrucat nu a intrunit numarul suficient de voturi "pentru", fiind vorba de o lege organica.

"A dat foarte prost, e vorba de o lege de importanta extraordinara, un prilej prin care agricultura romaneasca, fermierii romani si economia sa primeasca un sprijin serios. Se vorbeste in fiecare an de irigatii, fermierii se plang ca-i afecteaza seceta, politicienii plang laolalta cu ei si cand venim in Parlamnt cu o masura pentru refacerea sistemului de irigatii....Faptul ca parlamentarii nostri au absentat este vina noastra, a conducerii PSD, conducerii grupurilor, comisiilor. Se impune o randuiala in grupul parlamentar al PSD", a spus Dragnea.