Avocatul Viorel Mocanu a declarat, miercuri, ca Sorin Oprescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti la cererea sa si este posibil sa fie internat din nou, informeaza Agerpres.

Oprescu a fost adus miercuri la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca cererea DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile.

"Domnul Oprescu a dat declaratii in sala de judecata, acesta fiind si motivul pentru care a dorit sa fie externat in cursul zilei de ieri, ca sa fie astazi prezent si sa-si sustina punctul de vedere in fata magistratului care urmeaza sa decida asupra masurii preventive. Astazi, este gata raportul in ceea ce priveste analizele. Contrar surselor dumneavoastra, care au sustinut ca este sanatos, ceea ce stim noi este total opus. Urmeaza un alt set de investigatii. Starea de sanatate a fost degradata in ultimele 15 zile in Arestul Central. Este posibil sa fie internat din nou si nu doar la acelasi spital, ci la alt spital, in functie de ce decid medicii", a afirmat avocatul lui Oprescu.

Viorel Mocanu a explicat ca medicii i-au descoperit lui Oprescu afectiuni in forma agravanta, insa, deocamdata, avocatii nu au intrat in posesia raportului intocmit de specialisti.

El a adaugat ca, marti seara, in momentul in care Oprescu a fost scos din Spitalul Universitar Bucuresti, politistii i-au pus catusele, desi primarul avea o problema la o mana.

"A existat un incident la momentul in care a fost luat, marti seara, de la Spitalul Universitar Bucuresti, respectiv faptul ca venea dupa o interventie chirurgicala la incheietura mainii drepte, a solicitat sa nu-i fie puse catusele, insa adjunctul Arestului Capitalei nu a fost de acord si a spus ca asa trebuie sa fie filmat", a declarat Viorel Mocanu.