Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti va organiza vineri, la Palatul National al Copiilor, o noua editie a Bursei locurilor de munca pentru absolventi. Ofertele agentilor economici au fost primite pana la data de 23 septembrie la sediul AMOFM Bucuresti, precum si la sediile agentiilor de sector, scrie Agerpres.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) are in subordine Agentia Municipiului Bucuresti, 41 de agentii judetene, 8 centre judetene de formare profesionala a somerilor, 8 centre regionale de formare profesionala a adultilor, precum si Centrul National pentru Formarea Profesionala a Personalului Propriu Rasnov.

Oferta totala a angajatorilor la editia de toamna a Bursei locurilor de munca pentru absolventi din 25 septembrie se ridica la peste 24.000 de posturi vacante, aproape 92% dintre acestea fiind dedicate absolventilor fara studii superioare, potrivit datelor preliminare.

Reprezentantii ANOFM au contactat pana in prezent 27.077 de agenti economici, 2.173 anuntandu-si deja participarea la evenimentul din 25 septembrie.

Astfel, pana la data de 23 septembrie, sunt oferite 24.003 locuri de munca, din care 1.965 sunt oferte de locuri de munca pentru absolventii de studii superioare, iar 22.038 de posturi sunt dedicate absolventilor fara studii superioare. Potrivit datelor ANOFM, Bucurestiul ocupa prima pozitie cu cele mai multe locuri de munca oferite in cadrul acestui eveniment, respectiv 4.330 de posturi. Bursa locurilor de munca din 25 septembrie 2015 se adreseaza atat absolventilor cat si tuturor persoanelor fara experienta profesionala, dar care doresc sa devina active pe piata muncii.

Actiunea se deruleaza la nivelul tuturor agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, respectiv in 86 agentii locale si puncte de lucru.