"1 Decembrie 1918 reprezinta un moment de rascruce a istoriei, o incununare a sacrificiilor si eforturilor pe care inaintasii nostri le-au facut timp de secole pentru implinirea unui vis, acela de a realiza Marea Unire a Romanilor", anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor intr-un comunicat festiv.

Si, cum o astfel de zi nu putea trece neobservata, fie si in puscarii, Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca a pregatit "o serie de activitati cu caracter educativ, preponderent cultural – istoric, in care au fost implicate persoane private de libertate".

"Prin manifestarile organizate cu si pentru persoanele private de libertate, in special a celor pentru minorii si tinerii aflati in custodia sistemului penitenciar, personalul specializat urmareste dobandirea de noi cunostinte, dezvoltarea culturii generale precum si pastrarea si afirmarea identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a romanilor", continua comunicatul.

Cireasa de pe tort? "Administratia Nationala a Penitenciarelor va asigura, pentru hrana persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar, un meniu imbunatatit".