Un protest intitulat "Mars pentru egalitate in fata legii si drept la libera exprimare. Ponta - demisia" a avut loc joi seara in Piata Universitatii din Bucuresti, zona fantanilor. In jur de 300 de protestatari au scandat "Jos Ponta!", "Demisia!, "Ponta si-o va lua / De la DNA!", "Premier mincinos, / Jos, jos, jos!", "Vrem dreptate / Nu imunitate!", "Parlament penal/ Mars la tribunal" si "PSD / Ciuma rosie!". Initial, participantii intentionau sa porneasca intr-un mars pe traseul Piata Universitatii - Palatul Parlamentului. Dupa ora 20:30 insa, protestul a inceput sa se stinga, in Piata Universitatii mai ramanand doar cateva zeci de persoane imprastiate in grupulete.

Protest in Piata UniversitatiiFoto: HotNews.ro

Ora 20:42: In piata au ramas doar cateva zeci de persoane imprastiate in grupulete.

Ora 20:37: Protestul se sparge, au ramas circa 100 de oameni in Piata Universitatii.

Ora 20:30: Se scandeaza "Vrem dreptate / Nu imunitate!" si "Parlament penal/ Mars la tribunal".

Ora 20:25: Sunt circa 300 de protestari si numarul acestora nu pare sa mai creasca. Cel mai probabil nu se va pleca in mars spre Parlament.

Ora 20:19: Se scandeaza "Premier mincinos, / Jos, jos, jos!" si "PSD / Ciuma rosie!".

Ora 20:10: : In jur de 400 de protestatari se afla in Piata Universitatii. Se scandeaza "Jos Ponta!" si "Demisia!".

Ora 20:00: Dupa o lunga perioada de liniste, in piata se striga "Ponta si-o va lua / De la DNA!".

Pe pagina de Facebook a evenimentului si-au anuntat prezenta peste 2.000 de persoane.

"Cei pe care i-am ales nu ne sunt egali. Folosesc legea si functia dupa bunul plac. Un prim ministru suspect - dar care nu poate fi anchetat - te ameninta sa stai acasa. Ce faci?", scriu pe site-ul de socializare initiatorii marsului. Acestia roaga politicienii "sa se exprime la manifestarile proprii, pentru ca au obiceiul sa amestece temele si mesajele" si pentru ca protestul se vrea o manifestare a scocietatii civile.