Consiliul Judetean Brasov a omis sa finanteze intretinerea soselei din Cincu, insa acum banii vor fi alocati pentru ca drumul sa fie reparat pentru ca pe acolo vor trece vehicule NATO, scriedigi24.ro.

Potrivit sursei citate, Drumul Judetean 105 a fost reabilitat ultima oara acum aproape sapte ani, desi este o sosea periculoasa, fiind ingusta si prost semnalizata.

Politistii au atras atentia inca din 2009 Consiliului Judetean Brasov ca drumul e un adevarat pericol public. Institutia ce are soseaua in administrare a reactionat abia acum.

"In luna mai o sa vina pentru manevre militare trupe NATO, deci care ajung pana in Cincu, pana la baza militara Cincu. Si am luat in analiza situatia unui pod peste care trebuie sa treaca si, sigur, situatia generala a drumului" spune Claudiu Coman, vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.

CJ Brasov a alocat in regim de urgenta 113.000 de lei pentru reabilitarea drumului.

Exercitiul militar international din poligonul de la Cincu are loc in perioada 15 - 30 mai, ceea ce inseamna ca lucrarile trebuie finalizate in cel mult 10 zile, mai noteaza sursa citata.