In zonele din sudul tarii unde exista riscul producerii de inundatii, autoritatile au trecut de la avertizarea cu cod rosu la cea cu cod portocaliu, informeaza Institutul National de Meteorologie si Hidrologie.

Localitatea Schitu este singura comuna din Dolj unde exista inca pericol de inundatii, fiindca apele Jiului au inundat peste 1000 de hectare de terenuri agricole.

Rador transmite ca echipaje de la Apele Romane actioneaza in zona Filiasi, verificand starea digurilor. Echipele sunt pregatite sa intervina in orice moment, tinand cont de faptul ca viitura traverseaza zona.

Sapte judete au fost afectate de inundatiile din ultimele zile: Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Dambovita, Teleorman si Olt.

Cel mai afectat a fost judetul Dolj, unde zece gospodarii si 800 de hectare de teren arabil au fost inundate.

La statia Podari, cota de inundatie a fost depasita cu 29 de centimetri. In comuna Braloschita au fost inundate 1000 de hectare de teren agricol cultivat cu grau, in timp ce 11 persoane au fost evacuate din comuna Schitu (jud.Dolj).

Pericol de avalansa in Muntii Fagaras

In acest timp, salvamontistii au anuntat ca marti exista riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras. Ei ii sfatuiesc pe turisti sa evite zona de creasta si sa anunte orice intentie de a parcurge vreun traseu montan.

Meteorologii au transmis ca temperaturile in zonele inalte ale judetului Sibiu vor continua sa creasca in urmatoarele zile. Luni spre marti noaptea a inregistrat cele mai scazute temperaturi.