Seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat joi ca ANI a gasit indicii de savarsire a unor fapte penale in cazul primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, si a formulat in acest sens un denunt, transmite Agerpres.

"Referitor la Marian Vanghelie, ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani, Comisia de cercetare din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a clasat dosarul, dar procurorul din cadrul acestei entitati a formulat o opinie separata. Din aceasta perspectiva, noi am identificat indicii de savarsire a unor fapte penale cu privire la unele sume de bani mentionate chiar de catre domnia sa in probatoriul administrat, care au presupus unele indicii de comitere a unor infractiuni", a precizat Horia Georgescu, aratand ca acestea au fost inaintate de ANI "prin formula unui denunt"

Intrebat cand a facut aceasta sesizare, seful ANI a spus ca ulterior motivarii deciziei Comisiei de cercetare din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, adica acum cateva saptamani.

"Suma pe care a identificat-o Agentia Nationala de Integritate este de 200.000 euro. Problema este ca in administrarea probatoriului chiar dl Marian Vanghelie a spus ca a rulat sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari. La fel expertul parte angajat de domnia sa a mentionat faptul ca sumele identificate sunt mai mari decat cele pe care le-am gasit noi a fi nejustificate", a spus Georgescu.