Stire actualizata (ora 21:57) Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), a fost adus cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti, relateaza Agerpres. El este acuzat in dosarul in care sunt urmariti penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc si Dan Sova.

Surse judiciare declarasera anterior pentru agentia de presa citata ca Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP), va fi adus cu mandat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti, el aflandu-se in custodia procurorilor.

Dumitru Iliescu este urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc a intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale DNA care il vizau, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite.

Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Roman de Informatii.

Luni, procurorii DNA au efectuat perchezitii la domiciliul sau, conform unor surse judiciare.