Presedintele Traian Basescu a acuzat postul de televiziune Romania TV ca "minte" atunci cand afirma ca ar fi jignit-o pe Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, in cadrul discutiilor privind reducerea CAS si s-a intrebat daca deputatul PSD Sebastian Ghita nu are vreo "ingrijorare" legate de contractele cu EADS.

"Cred ca am sa fac altceva, o sa fie prima oara cand fac publice inregistrarile discutiilor, sa vedem cine minte, RTV, eu, cineva minte aici. Ghita a avut multe contracte cu EADS, nu are vreo ingrijorare? Televiziunea dumneavoastra minte si ca atare voi face publice inregistrarile discutiilor", a spus Basescu, intr-o conferinta de presa, dupa ce reportera RTV l-a intrebat daca in cursul discutiilor a facut referire la studiile Ioanei Petrescu.

Si premierul Victor Ponta a acuzat un "comportament badaranesc" al presedintelui in timpul discutiilor.

"Presedintele a avut un comportament badaranesc fata de doamna Petrescu, am aflat ca studiile la Harvard nu sunt nimic fata de studiile domniei sale. Eu sunt obisnuit, pentru doamna Petrescu cred ca a fost o experienta neplacuta. Nu ma cert nici cu presedintele, nici cu altcineva. A fost o discutie neplacuta", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Procurorii DNA au anuntat saptamana trecuta ca cerceteaza patru contracte IT incheiate in ultimii 14 ani, suspectand fapte de coruptie. Unul dintre acestea este cel dintre MAI si concernul EADS Deutschland GmbH, cu sediul langa München.