In perioada 9 iulie - 10 septembrie, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) deruleaza campania de donatii "Carti pentru scoli". Astfel, cei interesati pot face donatii direct pe site-ul asociatiei, cu cardul, prin PayPal sau prin transfer bancar. Scopul acestui proiect este dotarea a cel putin 100 de biblioteci scolare cu carti de popularizare a stiintei.

"Dincolo de formule, scheme si teorii, copiii au nevoie sa invete de dragul de a invata, au nevoie de carti care sa le explice stiinta pe intelesul lor. Si ce frumos ar fi sa gaseasca aceste carti in biblioteca scolii la care invata! De aceeea, va invitam sa contribuiti la campanie si sa ne ajutati sa le facem o supriza placuta copiilor care se vor intoarce la scoala in septembrie" a declarat Monica Belitoiu, director excutiv ASUR.

Inca de la infiintare, ASUR si-a setat popularizarea stiintei drept unul dintre obiectivele pricipale.

"De-a lungul anilor, asociatia a derulat numeroase proiecte in acest sens, destinate in special copiilor si tinerilor., Din pacate, multe biblioteci scolare duc lipsa de carti de popularizare a stiintei pentru copii, carti care sa le deschida ochii spre frumusetea din spatele lumii care ne inconjoara. Pentru a contribui la remedierea acestei situatii, ne dorim ca pana la inceputul urmatorului an scolar sa putem cumpara carti de popularizare a stiintei pentru cel putin 100 de scoli. Fiecare biblioteca scolara va primi un set de patru carti, scrise de Stephen Hawking, Lucy Hawking si Carl Sagan. Vor fi vizate in special bibliotecile scolilor din orasele mici sau din mediul rural", se arata intr-un comunicat emis de asociatie.

Donatiile pentru campania "Carti de stiinta pentru scoli" se pot face accesand http://www.asur.ro/doneaza/